logo
RNTV Live

O şcoală dintr-un sat prahovean a devenit exemplu. Se află într-o zonă defavorizată/ VIDEO

Mihai Constantinescu

O şcoală dintr-un sat devine exemplu

O şcoală dintr-un sat prahovean a reuşit ca, în cea mai grea perioadă din vieţile noastre, să devină un exemplu de urmat pentru unităţile de învăţămând din judeţ. Este vorba mai exact de Şcoala gimnazială din satul Vărbila, comuna Iordăcheanu.

În ea învaţă peste 300 de elevi. O şcoală dintr-un sat, aflat într-o zonă defavorizată, cu o populaţie numeroasă de rromi, dar unde administraţia locală a reuşit în această vară să transforme unitatea de învăţământ, în una perfect sigură.

Au fost investiţi bani pentru modernizarea ei, dar şi pentru ca elevii să beneficieze de o igienă mai bună. Astfel, s-a schimbat parchetul şi s-au suplimentat grupurile sanitare. Sălile de curs au fost reamenjate astfel încât să se poată păstra distanţa socială.

Şcoala în pandemie

Vă reamintim că dintre cele 647 de unități didactice (inclusiv cele private și școlile postliceale) din Prahova,

În urma analizei DSP Prahova, au fost scoase din scenariul „roșu“ unitățile de învățâmânt din Boldești-Scăeni și Filipeștii de Târg, întrucât rata mare de infectare este determinată de focare existente aici, dar care sunt izolate și nu au legătură cu transmiterea comunitară. Prin urmare, a fost propusă de către DSP și aprobată în cadrul CJSU varianta 2 de lucru, cea a scenariului  „galben“.

Conform Ordinului nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Hotărârea CJSU nr.46/09.09.2020 va putea fi consultată și pe site-ul ISU Prahova

Anexa 1 – Scenariul 1

Anexa 2 – Scenariul 2

Anexa 3 – Scenariul 3

Comunicat de presă

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/un-barbat-a-murit-azi-noapte-pe-o-sosea-din-prahova-vezi-cine-este-vinovatul/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor