logo
RNTV Live

Risc ridicat de avalanșă în Munții Bucegi/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Risc ridicat de avalanșă în Munții Bucegi. La peste 1800 m, potrivit ANM, în partea superioară a stratului este un strat de până la 40 cm de zăpadă, cu rezistență scăzută, care pe fondul încălzirii accelerate, se va stabiliza ușor.

Risc ridicat de avalanșă în Munții Bucegi

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare de risc mare de avalanșe în Bucegi, de data aceasta ca urmare a faptului că vremea se încălzește. La peste 1800 m, potrivit ANM, în partea superioară a stratului este un strat de până la 40 cm de zăpadă, cu rezistență scăzută, care pe fondul încălzirii accentuate, se va stabiliza ușor. În zona crestelor sunt formate plăci recente de vânt, iar în zonele adăpostite de pe văi, depozite mai însemnate de zăpadă și troiene. În profunzime, stratul mai vechi este în general compactat și stabil. Riscul declanșării avalanșelor va fi mare, de grad 4, existând atât pericolul declanșării spontane a unor curgeri ce pot angrena zăpada pulver de la suprafață în avalanșe mici sau medii, cât și riscul dislocării stratului instabil sau a plăcilor de vânt din zonele înalte la supraîncărcări oricât de mici.

Vremea în Ploieşti

La Ploiești, miercuri, 16 martie, potrivit ANM, vremea va fi închisă și se vor semnala precipitații sub formă de ploaie. Temperatura maximă va fi în scădere față de intervalul anterior și se va situa în jurul valorii de 9 grade Celsius. Pentru perioada 17-18 martie, valorile termice vor continua să scadă, iar temperatura maximă anunțată este 7 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă se va situa în jurul a -5 grade Celsius. Sâmbătă și duminică vremea începe să se mai încălzească, însă de abia de săptămâna viitoare temperaturile minime se vor situa la valoarea de 0… 2 grade Celsius.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/accident-rutier-grav-pe-timpul…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor