logo
RNTV Live

36 de persoane, cercetate penal după ce au fost depistate cu droguri la festivaluri/VIDEO

Mihai Constantinescu

36 de persoane, cercetate penal după ce au fost depistate cu droguri la festivaluri

36 de persoane, 25 de bărbați și 11 femei, sunt cercetate penal după ce au fost depistate cu droguri la festivalul Holiday Mood din Bușteni. Nu este singurul festival la care au fost găsiți tineri cu droguri asupra lor. În urma acțiunilor, au fost confiscate mai multe tipuri de substanțe interzise, dar și un pistol.

Depistai cu droguri la festivaluri

În perioada 12-15 august, în stațiunile Bușteni și Comarnic au fost organizate și defășurate două festivaluri de muzică electronică, ambele cu participarea a aproximativ 2.000 de persoane. Polițiștii au fost cu ochii pe participanți, iar în timpul concertelor au fost depistați mai mulți tineri sub influența substanțelor interzise, dar și alții având droguri asupra lor. Mai mult, în cele trei seri de desfășurare a evenimentelor, polițiștii brigăzii au depistat, în incinta de desfășurare a festivalului din Bușteni, 36 de persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 37 de ani (dintre care 25 de bărbați și 11 femei), care ar fi deținut diferite cantități de droguri.

Polițiștii avertizează că, drogurile sunt substanțe legale sau nelegale al cărui consum crează dependență fizică și/sau psihică ori tulburări grave ale activității mentale, ale percepției și comportamentului. Conform studiilor efectuate, în mediile recreaționale (la festivaluri/petreceri) se consumă de două ori mai multe droguri decât în mod obișnuit. Fiecare organism este unic și reacționează diferit la consumul de droguri și etnobotanice! Unele droguri, în funcție de concentrație, compoziție și cantitate pot induce dependență de la prima doză.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor