logo
RNTV Live

Rezilierea contractului cu Rosal, amânată/ VIDEO

rezliere
Mihai Constantinescu

Rezilierea contractului cu Rosal, amânată!

Votul pentru rezilierea contractului dintre ADI Deşeuri Prahova şi Rosal  a fost amânat pentru data de 13 octombrie. Ședințele programate luni s-au încheiat din lipsa cvorumului fără un vot. Astfel, săptămâna viitoare vom  afla dacă va fi sau nu reziliat contractual cu operatorul de salubritate care își desfășoară activitatea în Ploieşti şi alte peste 80 de localităţi din Prahova. 

Ședințele programate luni după-masă din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor Ploieşti – Prahova” au fost amânate.

Asta pentru că  mulți dintre primarii din  din localităţile reunite în Zona 2-6, în care se află şi municipiul Ploieşti, nu au fost prezenți.

În discursul ţinut în timpul şedinţei, Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, cel care prin statut ocupă şi funcția de preşedintele ADI Deșeuri, le-a transmis primarilor să nu se teamă să voteze pentru reziliere, punctând faptul că autorităţile sunt pregătite pentru eventualele urmări.

“Dacă cineva crede că se va îmbunătăţi situaţia se înşală. Cred că am avut destulă răbdare, au fost tot felul de discuţii, le ştiţi şi voi, noi să calculăm nu ştiu ce diferenţă de populaţie, ei să facă nu ştou ce stornări… Până la urmă n-am ajuns la niciun rezultat. Şi suntem în punctul în care nu cred că a avea de ce să vă fie teamă dacă hotărâţi să reziliaţi contractul. Contractul în sine are nişte deficienţe pe care noi le-am tras după noi. Adică nu este primar care să nu spună că localitatea sa are mai puţină populaţie decât e trecut în contract, nu e primar care să nu spună că ar vrea tomberoane mai multe, dar tomberoanele nu mai sosesc. La un moment dat, trebuie să ducem şi noi judeţul mai departe, să facem colectare selectivă. Riscăm şi să rămânem în urmă în raport cu alte judeţe, riscăm ca preţul să crească foarte mult cu tot felul de taxe care ţin de aplicarea unor prevederi europene. Încercarea noastră de a tolera şi de a nu rupe pisica cred că a durat destul de mult, iar până la urmă lucrurile nu s-au schimbat faţă de cum erau acum vreo şase luni sau mai mult”, a declarat președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu.

Totodată, primarul Andrei Volosevici, a ridicat și problema lipsei unui număr semnificat de pubele în municipiul Ploiești. Astfel, edilul a solicitat, în scris, conducerii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor Ploieşti – Prahova” un punct de vedere legat de posibilitatea ca municipalitatea să achiziționeze pubelele care lipsesc.

Conform statutului asociaţiei, pentru a supune la vot o reziliere de contract e nevoie ca la prima şedinţă să fie prezenţi toţi membrii cu drept de vot în sectorul respectiv, însă dacă se constată că nu există cvorum poate fi convocată o nouă şedinţă, la care decizia se ia cu voturile majorităţii celor prezenţi, indiferent câţi vin, potrivit explicaţiilor oferite de reprezentanţii ADI Deşeuri.  

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/accident-pe-dn1b-soferul-a…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor