logo
RNTV Live

Absolvenții de clasa a XII-a au început probele scrise ale examenului de Bacalaureat/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Absolvenții de clasa a XII-a au început, luni, probele scrise ale examenului de Bacalaureatcu examenul la Limba si literatura romana. Tinerii au intrat cu emotie in salile de examen, insa odata aflate subiectele toti spun ca s-au relaxat. La iesire au declarat ca subiectele au fost usoare si se asteapta la note mari. Acestia au trebuit sa vorbeasca despre particularitatile operei lui Ion Luca Caragiale, de exemplu, respectiv sa caracterizeze un personaj.

Absolvenții de clasa a XII-a au început probele scrise ale examenului de Bacalaureat

La primele ore ale diminetii candidatii au ajuns in fata unitatilor de invatamant, cu o stare de sprit buna, asa ca Bacalaureatul din acest an nu parea sa ii sperie.

Elevii de clasa a XII-a au primit la Bacalaureat, la proba de limba si literatura romana, particularitatile unei comedii studiate, atat la real, cat si la uman. Acestia au trebuit sa vorbeasca despre particularitatile operei lui Ion Luca Caragiale, de exemplu, respectiv sa caracterizeze un personaj.

Potrivit unui comunicat al ministerului Educatiei, la examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie – iulie, s-au inscris peste 126.000 de absolventi de liceu: 111.329 din promotia curenta si 15.125 din seriile anterioare. Este cel mai mic numar din istoria postdecembrista a Romaniei.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor