„Adolescenții care folosesc rețelele sociale mai mult de trei ore pe zi se confruntă cu un risc dublu de a dezvolta simptome de depresie și anxietate, ceea ce este deosebit de îngrijorător, având în vedere că durata medie de timp în care copiii folosesc rețelele sociale este de 3 ore și jumătate pe zi”, a spus dr. Vivek Murthy, gazda lui Morning Edition, Steve Inskeep.
Potrivit avizului, 95% dintre adolescenții cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani spun că folosesc o aplicație de social media cât timp mai mult de o treime spun că o folosesc „aproape constant”.
Avizul Social Media și Youth Mental Health spune că rețelele sociale pot perpetua „nemulțumirea corporală, comportamentele alimentare dezordonate, comparația socială și stima de sine scăzută, în special în rândul adolescentelor”.
Aproape 1 din 3 adolescenți raportează că folosește ecrane până la miezul nopții sau mai târziu.
„Ceea ce trebuie să știm nu este doar amploarea totală a impactului, ci copiii sunt cel mai afectați în ceea ce privește beneficiile și daunele”
Vivek Murthy
„Facem apel la acțiuni specifice din partea companiilor de tehnologie, a factorilor de decizie, pentru că avem nevoie de standarde de siguranță pentru rețelele sociale”, a spus Murthy.
Scopul este să te țin la telefon, chiar dacă nu vrei să rămâi. Chiar dacă simți că rețelele sociale te rănesc. Aplicațiile sunt concepute pentru a vă menține să le utilizați, astfel încât să puteți vedea reclame. Așa câștigă bani companiile de social media.
Mark Zuckerberg de la Meta – Congresul din 2018.
Prin aceste studii putem observa că nici 5 ore nu sunt ,,în regulă” zilnic iar aplicațiile precum instragram, tik-tok, twitter sau youtube ne provoacă să le folosim prin moduri 100% indirecte. Deși găsim lucuri interesante, de care suntem pasionați este bine să fim atenți la timpul petrecut pe aceste aplicații si să ne reconectăm la mediul in jur în loc să rămânem captivi în postări ore în sir.
Sursa: npr.org
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.