logo
RNTV Live

RENUNȚAREA LA ALCOOL TE FACE POATE FACE MAI DEȘTEPT

Daniel

Conform unui studiu, dacă doriți să deveniți mai deștepți, trebuie să renunțați vreme de 18 zile la consumul de alcool. Abstinența față de acest viciu poate spori capacitățile cognitive în rândul persoanelor care se luptă cu dependența de alcool sau a celor care vor să facă o schimbare în viața lor.

Consumul excesiv de alcool este o problemă majora în special în rândul bărbaților din România. În medie, peste o treime dintre adulții din România au declarat că episodic consumă alcool în exces cel puțin o dată pe lună, ceea ce reprezintă una dintre cele mai ridicate rate din UE (35 % comparativ cu 19 % în medie în UE), conform INSP.

Consumul episodic excesiv de alcool este definit ca fiind consumarea a șase sau mai multe băuturi alcoolice cu o singură ocazie pentru adulți și a cinci sau mai multe băuturi alcoolice pentru copii.

Studiul sugerează că, într-un interval de doar 18 zile după ce oamenii nu mai consumă alcool, pot fi observate îmbunătățiri ale cogniției.

Există posibilitatea ca problemele cognitive să înceapă să scadă într-un timp și mai scurt, deși nu s-a demonstrat acest lucru.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor