logo
RNTV Live

Reguli stricte pentru transportul public judeţean. Se anunţă greve/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Reguli stricte pentru transportul public judeţean

Operatorii care efectuează curse de transport persoane în Prahova vor fi nevoiți să se înscrie la licitație pentru a putea presta astfel de servicii pe raza județului. În aceste condiții, conducerea Consiliului Județean Prahova a decis să impună o serie de noi punctaje în Caietul de Sarcini. Mare parte dintre ele vizează stoparea fenomenului de poluare.  Modificările aduse i-au nemulțumit pe cei din Asociaţia Transportatorilor Muntenia Trans. Anunță că, în cazul în care nu se va ajunge la un numitor comun, vor intra în grevă.

Reguli stricte pentru transportul public

Licitație pentru cursele privind transportul public de persoane de pe raza județului Prahova! Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Prahova, Cristian Apostol, executivul a decis să impună noi punctaje în Caietul de Sarcini pe care viitorii operatori trebuie să le îndeplinească pentru a putea presta acest serviciu de interes public pe viitor. Astfel, un punctaj mai mare vor primi cei care vor avea în dotarea autobuze care să fie nonpoluante. Trebuia să aibă şi sistem de climatizare și să vină în sprijinul persoanelor cu handicap. Totodată, în premieră în România, conducerea CJ Prahova a decis să introducă punctaj mare pentru cei care vor acorda reducere abonaților.

Potrivit vicepreședintelui Cristian Apostol, Consiliul Județean Prahova Caietul de sarcini a suferit anumite modificări în ceea ce privește criteriile de atribuire. Printre modificări se numără și cele legate de dotările pe care mijloacele de transport public trebuie să le aibă.

Conducerea Consiliului Județean Prahova speră ca în urma discuțiilor cu transportatorii să se ajungă la un numitor comun și să accepte ideea de a veni cu mijloace de transport în comun care să corespundă noilor cerințe din Caietul de Sarcini.

De cealaltă parte, reprezentanții Asociaţiei Transportatorilor Muntenia Trans susțin că nu sunt de acord cu modificările din Caietul de Sarcini. Urmează să aibă o ședință în care vor dezbate cerințele impuse de conducerea Consiliului Judeţean Prahova.

Potrivit  președintelui Asociația Transportatorilor Muntenia Trans, Ionel Godeanu, colegii săi sunt nemulțumiți. Printre altele, sunt nemulţumiţi de faptul că nu s-a făcut un studiu de impact al pieței pe tema fluxului de călători.

Președinte Asociației Transportatorilor Muntenia Trans a anunțat că, în cazul în care nu se va ajunge la un numitor comun, transportatorii vor bloca transportul public județean.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ce-spune-seful-dsu-raed-arafat…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/soferii-tce-ploiesti-sustin…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor