logo
RNTV Live

In Prahova sunt 50 de unitati de invatamant care nu au autorizatie de securitate la incendiu/ VIDEO

Mihai Constantinescu

In Prahova sunt 50 de unitati de invatamant care nu au autorizatie de securitate la incendiu. Chiar si asa, spun autoritatile, elevii nu sunt pusi in pericol odata cu inceperea scolii. Sunt practic documentatii ce trebuiesc reinnoite, iar unele dintre ele sunt deja in proces de reavizare. Multe dintre ele sunt chiar anexe ale unor astfel de imobile in care se desfasoara cursuri.

In Prahova sunt 50 de unitati de invatamant care nu au autorizatie de securitate la incendiu

In lista unitatilor de invatamant fara autorizatie de securitate la incendiu se inscriu mai multe cladiri. Nu toate se refera la imobilele in care se desfasoara cursuri efectiv. In cazul unora este vorba fie despre internatele acestor unitati, sau sali de sport.

Prefectura Prahova explica faptul ca s-au facut deja comisii care sa verifice institutiile de invatamant, ca pana la inceperea noului an scolar, elevii sa revina in siguranta la cursuri.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Prahova spune ca la acest moment situatia unitatilor de invatamant este un stabila si ca in cladirile neavizate nu exista risc pentru elevii care vor reveni la cursuri.

Intre unitatile de invatamant din judetul Prahova neavizate integral se numara Colegiul National Pedagogic Regina Maria, insa documentatia se refera la internatul scolii, sala de sport a Colegiului National Alexandriuiu Ioan Cuza, sau Liceul Tehnologic UCECOM Spiru Haret, cu imobilul in care se desfasoara cursuri fara autorizatie. In total, 3 colegii, tot atatea licee,  27 scoli primare si gimnaziale si 17 gradinite.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor