“Regele Criptomonedelor” În Închisoare: plata cu conserve de macrou pentru servicii în universul penitenciar

NWQxZGViNmEyMGNkMjc1ZDIxYzVmOGZhNDQz.thumb
Constantin Corina

Fostul miliardar cripto, Sam Bankman-Fried, folosește mâncarea drept monedă în închisoare în așteptarea sentinței

Fostul magnat cripto, Sam Bankman-Fried, aflat în închisoare în așteptarea condamnării pentru șapte capete de acuzare, inclusiv fraudă electronică și conspirație pentru spălare de bani, se adaptează ingenios la viața din spatele gratiilor. Potrivit relatărilor de la Business Insider, fondatorul bursei de criptomonede FTX utilizează conservele de macrou drept monedă de schimb pentru diverse servicii în Centrul Metropolitan de Detenție din New York.

Procurorul care a citit sentința l-a numit pe Sam Bankman-Fried autorul uneia dintre cele mai mari fraude financiare din istoria SUA, într-o înfățișare impresionantă la sala de judecată. Cu toate acestea, în ciuda situației sale, Bankman-Fried pare să se fi adaptat rapid la economia specifică a închisorii.

Noua sa tunsoare, remarcată în sălile de judecată din New York, este atribuită unui alt deținut, fiind plătită cu conserve de macrou, cunoscută sub numele de “macks” în limbajul deținuților. Această formă de monedă a devenit preferată în sistemul penitenciar american încă din 2004, după interzicerea țigărilor, conform surselor citate de WSJ în 2008.

Larry Levine, avocat cu experiență în sistemul penitenciar, a confirmat acceptarea macroului ca formă de plată în închisorile federale, inclusiv pentru serviciile sale de reprezentare a colegilor deținuți. Bankman-Fried, aflat într-un moment delicat al vieții sale, utilizează această monedă neobișnuită pentru a obține diverse servicii în detenție, inclusiv tunsoarea sa recentă.

Bankman-Fried, cunoscut și sub acronimul SBF, a avut o carieră impresionantă în domeniul schimburilor și criptomonedelor, fondând Alameda Research în 2017 și FTX ulterior. Condamnat pentru acuzații grave, el riscă până la 110 ani de închisoare pentru fraudarea clienților FTX și manipularea fondurilor în favoarea companiei sale de investiții, Alameda Research.

Procurorul federal Damian Williams a subliniat gravitatea acuzațiilor, numindu-l pe Bankman-Fried arhitectul unei “scheme de mai multe miliarde de dolari menită să îl facă regele criptomonedelor.” Sentința finală este programată pentru 28 martie 2024, într-un moment crucial pentru viitorul magnatului cripto.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor