Graţiela Gavrilescu, îngrijorată de redeschiderea şcolilor în contextul actual

sursă foto Ziarul de Iasi
omv

Graţiela Gavrilescu este îngrijorată de redeschiderea şcolilor în contextul actual, în plină pandemie de coronavirus.

“S-au hotărât! Peste 5 zile (n.r 4 zile), se redeschid școlile. Nu pentru toți copiii și nici în toate localitățile…Vestea nu ne-a dat-o guvernul, ci, ca de obicei, președintele, optimist… ca după schi .Detaliile, am fost anunțati, le vom primi… vom vedea când, de la guvern. Timp e berechet: am spus, o! 5 ditamai zilele!I ată, deci, o nouă mostră de guvernare alandala!De un an, școlile sunt, practic, închise.

A fost suficient timp pentru simularea tuturor scenariilor posibile, în funcție de evoluția pandemiei, astfel încât populația să fie corect și din timp informată. Astăzi, de fapt, nu am aflat mai nimic.

Ați înțeles cum se va proceda cu vaccinarea profesorilor? … că vaccinuri nu sunt! Sau cu testarea rapidă a elevilor?… că nu are cine și, în 5 zile, nici cu ce să o facă!Vor pica, iar, toate cheltuielile în sarcina aitorităților locale? De unde bani?… că n-au buget! Copiii vor lua pachețel de acasă sau primesc corn și lapte? Ce se întâmplă cu transportul copiilor, în mediul rural? Dar cu abonamentele, în orașe? Au mai și schimbat, pe capete, inspectorii școlari și prefecții, ca să fim siguri că reprezentanții guvernului în teritoriu vor încurca lucrurile și mai tare!

Doamne, ocrotește-i pe români.#, a concluzionat Graţiela Gavrilescu într-o postare pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here