Record de vânzări, câte bilete au fost vândute pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris?

Sursa foto: Digi Sport
angajare

Președintele comitetului de organizare (Cojo), Tony Estanguet, consideră că vânzarea a 6,8 milioane de bilete din cele 10 milioane disponibile pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris este un „succes”. Cu toate acestea, Cojo se confruntă cu critici referitoare la prețurile considerate prea ridicate.

„Cu paisprezece luni înainte de jocuri, noi am vândut deja 6,8 milioane de bilete. Asta arată un entuziasm foarte puternic. Este un succes important în materie de vânzări, care depăşeşte obiectivele noastre”, a asigurat preşedintele Cojo într-un briefing de presă.

Aproape „5,2 milioane” de bilete au fost vândute din cele 8 milioane disponibile publicului larg în cele două faze de vânzare, dintre care a doua tocmai s-a încheiat, a spus el. După vânzarea a 3,25 milioane de bilete în prima fază a vânzărilor pe pachete, „1,89 milioane” au fost vândute individual, a explicat Tony Estanguet.

Pentru a ajunge la cifra de 6,8 milioane, trebuie adăugate 1,6 milioane de bilete vândute din cele 2 milioane rezervate comunităţilor, statului şi oficialităţilor, a precizat şeful Cojo.

Au mai rămas, aşadar, aproape 2,8 milioane de bilete pentru publicul larg, pe care iubitorii sportului ar putea încerca să le obţină în timpul unei noi etape de vânzări, preconizată „în această vară”, a spus Estanguet.

Intervievat despre proteste şi viabilitatea Jocurilor „populare”, campionul olimpic la canoe acceptă „strategia tarifară”.

„Accesibilitatea jocurilor ‘populare’ se reflectă în volumul şi preţurile biletelor. Considerăm că, cu patru milioane de bilete la 50 de euro şi mai puţin, un milion la 24 de euro dar şi evenimente gratuite (…) angajamentul nostru faţă de Jocuri deschise unui număr cât mai mare (…) se menţine”, a răspuns el, recunoscând „frustrarea” cumpărătorilor cu un milion de locuri vândute în 36 de ore în faza a doua.

„Ceea ce înseamnă că 3 milioane de oameni (au fost 4 milioane înscrişi la tragerea la sorţi – n .r.) nu mai aveau vizibilitatea acestor locuri fiindcă ele erau epuizate”, a spus Estanguet. „Noi ştiam de la început că nu putem satisface cererea care este mult mai mare decât oferta disponibilă”, a mai zis el.

Veniturile din bilete reprezintă aproximativ 1,4 miliarde de euro din bugetul total de 4,4 miliarde de euro al comitetului de organizare.

Sursa: dcnews.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

mediu

PLOIESTI TV LIVE 👇 (apasati play si puteti urmari Ploiesti TV live)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here