logo
RNTV Live

“Reacțiile autorităților locale și naționale trebuie să fie foarte prompte, chiar dacă uneori trebuie luate și măsuri nepopulare!” Ce spune președintele pSD Prahova despre situația actuală

bogdan toader 1
Daniel

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: “Reacțiile autorităților locale și naționale trebuie să fie foarte prompte, chiar dacă uneori trebuie luate și măsuri nepopulare!”

În aceste momente dificile, sunt foarte importante deciziile luate de autorități pentru pregătirea condițiilor speciale din spitale și pentru reducerea riscului de extindere a numărului infectărilor cu Covid – 19 în rândul populației.

Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova și al PSD Prahova, a reacționat încă dinainte de instituirea stării de urgență, dispunând o serie de măsuri pentru protejarea locuitorilor județului.

“Măsurile urgente și comunicarea sunt extrem de importante în perioadele de criză. Ne aflăm, din păcate, în fața unei amenințări nevăzute, noul coronavirus care a făcut mii de victime în întreaga lume. De aceea, reacțiile autorităților locale și naționale trebuie să fie foarte prompte, chiar dacă uneori trebuie luate și măsuri care nu sunt populare”, a declarat președintele PSD Prahova, Bogdan Toader.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader a anunțat încă dinainte de instituirea stării de urgență că este în derulare procedura de achiziție a aparaturii destinate Spitalului Județean de Urgență Ploiești, precum și amenajarea unor spații speciale pentru eventualele cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Astfel, Toader a inițiat un proiect de hotărâre pentru alocarea sumelor necesare pentru achiziționării în regim de urgență a echipamentelor medicale, respectiv a unui aparat Real Time PCR, cu care va putea fi diagnosticată rapid o eventuală infectare cu coronavirus, a 10 ventilatoare de înaltă performanță cu conectare la sursă de oxigen, a unui sistem destinat monitorizării funcțiilor vitale ale pacienților internați la Terapie Intensivă, format din monitoare și stație centrală de monitorizare a pacienților. Pentru toate aceste echipamente medicale, s-a aprobat de către Consiliul Județean alocarea a 1,5 milioane de lei.

O altă măsură a fost lansarea numărului scurt 0244/920, pentru o comunicare mai eficientă cu prahovenii care au de semnalat probleme legate de activitatea Consiliului Județean Prahova sau a instituțiilor subordonate. Acesta și-a dovedit încă din primele zile eficiența, locuitorii județului solicitând pe diferite domenii, inclusiv despre coronavirus.

Pentru că specialiștii în sănătate publică recomandă eliminarea deplasărilor inutile, șeful administrației județene, Bogdan Toader, le-a transmis operatorilor de transport public care efectuează curse regulate în întreg județul Prahova să reconfigureze programul microbuzelor și al autobuzelor pe traseele dintre localitățile prahovene. Tot în privința transportului de persoane, s-a luat măsura ca angajații Direcției Plantelor din subordinea CJ Prahova să efectueze dezinfectarea cu echipament propriu a mijloacelor de transport ale operatorilor, astfel încât să fie diminuată cât se poate de mult posibilitatea de răspândire a virusurilor.

Și activitatea angajaților Consiliului Județean Prahova a fost supusă unor noi regulamente interioare, astfel încât contactul direct între funcționari sau între funcționari și public să se restrângă. Corespondența adresată Consiliului Județean Prahova și instituțiilor din subordine se transmite exclusiv prin mijloace electronice sau prin servicii poștale, iar preluarea directă a corespondenței de la petiționari sau reprezentanți ai altor instituții este interzisă.

Și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, instituție subordonată Consiliului Județean Prahova, a venit în ajutorul persoanelor cu handicap, atât prin hotărârea de a prelungi pe întreaga perioadă a stării de urgență valabilitatea certificatelor de handicap și a altor documente emise de DGASPC Prahova.

“Sunt măsuri necesare, pentru că trebuie să punem sănătatea noastră pe primul loc. Comunicăm permanent, prin intermediul informărilor de presă, al postărilor pe pagina www.facebook.com/ToaderBogdanAndrei/ și pe site-ul Consiliului Județean Prahova, www.cjph.ro, pentru că prahovenii trebuie să fie informați în legătură cu activitatea noastră și cu măsurile pe care le luăm în contextul epidemiei de coronavirus și nu numai”, a precizat președintele PSD Prahova, Bogdan Toader.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor