logo
RNTV Live

Războiul prin ochii a două tinere care s-au oferit să ajute refugiaţii în mod voluntar./ VIDEO

Mihai Constantinescu

Războiul prin ochii a două tinere care s-au oferit să ajute refugiaţii în mod voluntar.

Din ce în ce mai mulți tineri din toată țară și nu numai s-au oferit voluntari pentru a veni în sprijinul refugiaților din Ucraina. Printre ei se numără Daniela și Dana, două tinere, una din România, cealaltă din Republica Moldova. Acestea ne-au vorbit despre dramele prin care au trecut oamenii care au trecut granița Siret și cum aceste imagini le-au afectat probabil pe viață. 

Voluntarii aflați la granița României duc adevărate lupte cu oboseala, stresul și frigul de afară pentru a-i ajuta pe cei care fug din calea războiului din Ucraina. Cu toate acestea rămân pe poziții, așa cum o fac și soldații ucraineni și spun că acum nimic nu este mai important pentru ei decât să-i ajute pe acești oameni aflați într-o situație cu adevărat dramatică.

Un astfel de exemplu este Dana, o tânără din Republica Moldova, care a venit la granița Siret pentru a-i ajuta pe refugiați. Aceasta susține că va sta cât este nevoi și că va depune tot efortul pentru ca ucrainenii să simtă că nu sunt singuri în acest război.

Dana  ne-a vorbit și despre imaginea dureroasă a acestui război, de mamele, tații și copiii care au fost nevoiți să se despartă, probabil pentru totdeauna. Practic, bărbații au rămas să lupte pentru țară, în timp ce mamele și copii au fugit din calea războiului. În prezent le-a rămas doar speranța că în cel mai scurt timp se vor revedea și că împreună vor reconstrui Ucraina, o țară distrusă de război.

Daniela este voluntar ISU Suceava și spune că drama prin care trece Ucraina nu trebuie să se mai repete. Pentru ea, cel mai dureros a fost să vadă o copilă care, din cauza frigului, avea pielea crăpată. Iar asta a făcut-o să treacă peste faptul că nu a dormit de peste 20 de ore și își dorește să reziste cât mai mult pentru a-i ajuta pe refugiați.

Astfel de drame pot fi evitate doar într-un singur mod, prin pace. Viața și oamenii sunt, cu siguranță, mult mai importante decât granițele sau orgoliile politice. Rămâne de văzut dacă mai marii lumii vor înțelege acest lucru și își vor da seama că războiul nu aduce decât suferință și moarte. Un preț mult prea scump pe care omenirea trebuie să-l plătească.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/convoiul-umanitar-a-ajuns-la…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor