logo
RNTV Live

Rafinăria din comuna Brazi, amendă în valoare de 100.000 lei. Sesizări multiple la Garda de Mediu Prahova

Poluare de la Rafinăria Brazi
Erika Stoica

Rafinăria din comuna Brazi, amendă în valoare de 100.000 lei. Sesizări multiple la Garda de Mediu Prahova

Garda de Mediu Prahova a sancționat Rafinăria din comuna Brazi cu amendă în cuantum de 100.000 lei în urma neconformităților constatatedupă un control efectuat aici.

Controlul a fost inițiat ca urmare a numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv creat în proximitatea rafinăriei precum și a apariției unui trend de depășire ale valorilor limită la indicatorul H2S înregistrat de către echipamentele de monitorizare din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA).

În cadrul controlului comisarii au constatat nerespectarea unor condiții din actul de reglementare precum și a normelor de monitorizare a surselor de emisie atmosferice.

În vederea evitării unor astfel de situații comisarii au impus companiei luarea tuturor măsurilor astfel încât toate operațiunile de pe amplasament să se realizeze fără determinarea unor deteriorări a calității aerului dincolo de limitele amplasamentului.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor