logo
RNTV Live

Radu Oprea: ”10.000 de noi afaceri vor primi anual finanțare nerambursabilă de 200.000 lei”

radu oprea
Oana Stoica

Senatorul Radu Oprea sprijină mediul de afaceri și vine cu propuneri legislative menite să încurajarea de noi intreprinderi mici și mijlocii. După ce ieri, în plenul Senatului României, a fost votată legea de aprobare a OUG 10/2017 privind stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, astazi senatorul Radu Oprea a prezentat următoarea declarație politică:

„Doar unul din o suta de tineri isi doresc sa devina antreprenori. O cifra statistica seaca care arata realitatea ingrijoratoare privind viitorul capitalului romanesc. Astazi jumatate din PIB-ul Romaniei este sustinut de activitaea IMM-urilor, cealalta jumatate de catre companiile multinationale, cu o diferenta semnificativa insa, IMM-urile platesc de trei ori mai mult impozit pe profit la bugetul de stat.

Legea privind stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii este o lege care se refera la sansa, sansa reusitei unei noi generatii de antreprenori, sansa prosperitatii societatii romanesti. 10.000 de noi afaceri vor primi anual finantare nerambursabila de 200.000 lei, cu conditia de a sustine doua locuri de munca pe o perioada de trei ani. In mediul de afaceri se vorbeste de foarte multa vreme despre accesarea dificila a creditelor pentru IMM-uri. Lipsa banilor poate distruge si cea mai buna idee de afaceri. Grantul de 200.000 RON reprezinta sansa inceputului pentru ideile noi, creative, a celor dispusi sa riste si sa-si ia destinul in propriile maini. Deja reactia tinerilor si nu numai, in urma consultarilor avute cu mediul de afaceri si prezentarea programului in marile centre universitare prefigureaza proiectul ca fiind unul de mare succes.
Insa aceasta lege trebuie privita in contextul mai larg al legilor deja aprobate de parlament: legea „business angels”, legea privind infiintarea incubatoarelor de afaceri, legea privind „testul IMM”, legea privind eliminarea a 102 taxe parafiscale prin care sunt eliminate taxele la Registrul Comertului pentru infiintarea firmelor si al celor care vor urma: legea preventiei si cea care va defini modul de functionare a liceelor de antreprenoriat.
Mai mult decat atat efortul de a schimba mentalitatea colectiva, a organului de control in mod special, aceea care vede in antreprenor un potential infractor si nu un partener onest al statului social, va creea mediul propice dezvoltarii creative a noilor afaceri pe care astazi, probabil ca inca nu ni le putem imagina.
Tot acest cadru legal va transforma proiectul „Start Up Nation” in programul de succes „Start Up Romania”.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor