logo
RNTV Live

Răchită: “Nu trebuie să fie decât o singură echipă Petrolul!”

vivi-rachita-despre-daniel-capra-omul-este-un-escroc-international-audio
Cristian Anghelescu

Imediat după emisiunea de aseară, La Liga de la DolceSport, Valeriu Răchită, invitatul lui Silviu Samuilă, a admis să dialogheze cu subsemnatul, telefonic, altfel decât proceda cu ceva vreme in urmă, atunci când se supăra, gratuit, după un material scris, probabil, altfel decât s-ar fi așteptat!

Am sesizat dorința acestuia de a explica unele situații din preajma actualei entități a Petrolului și, mai ales, veleitatea de a pune capăt unor speculații nedorite la care este parte de mai multă vreme.

Iată care au fost principalele fraze formulate la chestionările mele, toate regăsite într-un amplu interviu:

Reporter: Ce ai fi vrut să-i răspunzi lui Cosmin Băleanu când Silviu Samuilă te-a întrerupt, referitor la situația Petrolului din acest moment în similitudine cu acțiunea lui Marius Lăcătuș și a lui ambiție de a forma o nouă echipă Steaua?

Valeriu Răchită: I-aș fi spus că eu am mai fost, odată, în anul 2007, în aceeași situație, cu două echipe în urbe, suporterii fiind atunci împărțiți, lucru care mi s-a părut normal. Eram în situația în care, cum se cunoaște, Petrolul acela juca la Moreni și ploieștenii aveau nevoie de o echipă care să joace acasă, nu în alt județ!

R: În regulă! Și acum, revenind la zilele noastre, cu această echipă care joacă la Ploiești, pe “Ilie Oană”?

V. R: Normal, nu trebuie să fie decât o singură echipă Petrolul! Nu știu cine a aruncat pe piață zvonul acela că vreau să mai fac eu o echipă! Și, chiar dacă aș face, care ar fi problema?

R: Nu am voie să nu te întreb, dacă tot ai fost de acord să discutăm, tu de ce nu ești de acord să te regăsești în acest proiect, consideri că nu ar avea finalitate?

V. R: Este simplu, pentru că nu-mi place să lucrez în amatorism! Dacă tu crezi că acesta este un proiect profesionist, în care se așteaptă de la o zi la alta să mai vină unul și altul cu 3000, 5000 de lei, sau să aștepți să-ți vină cât mai mulți suporteri la meci să mai faci niște bănuți, ori să mai plătească cineva combustibilul autocarulului și multe altele, ei bine acesta eu îl numesc amatorism! Și, poate că ar fi bine să se știe: nu am nimic cu acest proiect, dacă aș fi avut ceva aveam posibilitatea să-l desființez cu trei luni în urmă, din mai multe motive!

R: Și chiar nu ți-ai dori să lucrezi pentru binele Petrolului?

V. R.: Am avut o singură discuție, mai demult, cu nea Mircea Dridea, mi-a spus să vin lângă proiect. Ne-am mai întâlnit de atunci, chiar și la acțiunea Liverpool 50! Dar, atât de aproape fiind unii de alții, nu am reușit să purtăm nicio discuție în acest sens! Tot ce știu este că la acest proiect sunt destui oameni care-mi sunt prieteni în ghilimele și care cunosc modul în care lucrez eu, așadar nu s-ar regăsi printre partenerii de program! Dacă așa înțeleg dânșii să facă performanța, așa să o facă, precum au început! Eu știu că rezultatele mari, deosebite, se obțin numai pe proiecte susținute de oameni de afaceri care să aducă banii și să decidă! Să fie creat un Consiliu de Administrație, să fie votat un plan program de pregătire, apoi un business plan asumat de membri Consiliului, totul în colaborare cu suporterii dar și cu Consiliul Local, proprietarul mărcilor! Niciodată nu s-a pus în discuție acestă variantă, una pe care, personal, o consider de succes! De fapt, singura!

R: O să încerci să-i împiedici pe cei din conducerea Petrolului să ducă lucrurile mai departe?

V. R.: Este exclus! Dacă doream asta îl sugestionam pe Savin, prietenul meu de 25 de ani, să nu investească acolo! Sau, la fel, îi sfătuiam pe mai mulți prieteni să nu achiziționeze loje sau să nu ajungă la meciurile echipei! Dimpotrivă, chiar am încurajat fenomenul! Iar în sedința de consiliu cu proiectul de cedare gratuită a mărcilor, în care am fost consultat, am spus că este bine ca mărcile să fie atribuite lor!

R: Ți-ai dori să pleci la drum cu o altă echipă, ceva nou

V. R.: Nu! Categoric, nu!

R: De ce?

V. R.: Fiindcă mi-a pierit entuziasmul! Și chiar dacă sunt învățat de mulți amici, prieteni, suporteri să încep cu o nouă provocare, nu o voi mai face! În fond, fiecare va avea parte pe măsura implicării! Merg pe ideea că niciodată nu voi putea să lucrez undeva unde să nu fac nimic, să nu pot aduce plus valoare, să-mi iau salariul degeaba! Banii trebuie justificați! Repet, poate plictisesc, la sport, la fotbal, dacă nu ai o țintă concretă, în flux coerent, cu oameni potenți financiar care să aprobe un master plan bine închegat, nimic nu se poate face! Acolo, sus, unde am fost odată, nu se poate ajunge decât așa!

R: Ai și vreun mesaj, ceva?

V. R.: Da, oamenii să nu mai creadă toate zvonurile care se aruncă pe piață! Ele au un singur scop, ca vinovatul de serviciu să fie Răchită! Nu am nicio legătură, dar absolut niciuna, cu vreo piedică pusă acestui proiect! Din contră, i-am sfătuit pe toți cei care au puterea și decizia să acorde titlurile și mărcile singurei echipe care activează acum și aduce oamenii la stadion, Petrolul 52 Ploiești! Iar, la final, pentru că tot sunt contactat pe mai multe căi, vreau să le transmit suporterilor din USP că le stau la dispoziție, oricând, și ei știu unde pot fi găsit!

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor