logo
RNTV Live

Puterea de cumpărare a scăzut. Cum pregătesc ploieştenii masa de Crăciun/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Puterea de cumpărare a scăzut. Cum pregătesc ploieştenii masa de Crăciun

Prețul cărnii de porc nu a crescut în ultima lună, iar acest lucru i-a făcut pe o parte dintre ploieșteni să se pregătească din timp pentru sărbătorile de iarnă. Mulți susțin că puterea de cumpărare a scăzut, însă asta nu-i va opri să pregătească mâncărurile tradiționale pentru masa de Crăciun, chiar dacă vorbim de cantități mai mici decât în anii anteriori.

Au mai rămas câteva zile până la sărbătorile de Crăciun, astfel că mulți dintre ploieșteni au început să cumpere carne de porc din timp. Iar cantitățile sunt achiziționate în funcție de bugetul fiecăruia, însă un lucru este cert, cu toții se vor bucura, alături de familie, de bucate tradiționale.

Drept urmare, deși banii sunt din ce în ce mai puțini, acest lucru nu-i oprește pe ploieșteni să se pregătească câtuși de puțin pentru masa de Crăciun. Acest lucru a fost confirmat și de producătorii care comercializează carne și produse din carne de porc în incinta Halelor Centrale și din Târgul de Iarnă.

Trebuie precizat faptul că s-a ajuns ca românul să scoată mai mulți bani din buzunar pentru sărbătorile de iarnă din cauza scumpirii  energiei electrice,  a gazelor și a combustibilului, care au dus la începutul lunii noiembrie la creșterea costurilor de producție. 

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/perchezitii-in-prahova/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor