logo
RNTV Live

Razie de amploare la Ceraşu. Au fost puse în executare patru mandate de percheziţii domiciliare

Căutaţi de pădurari şi de poliţişti/ sursa foto Vestea net
Mihai Constantinescu

Căutaţi de pădurari şi de poliţişti

Razie de amploare la Ceraşu. Au fost puse în executare patru mandate de percheziţii domiciliare.

Doi bărbabţi de 18 şi respectiv 63 de ani au intrat în vizorul poliţiştilor cât şi al pădurarilor după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, ar fi fi tăiat fără drept arbori din specia rășinoase. Au făcut acest lucru în pădurea Ocolului Silvic Vălenii de Munte, situată pe raza comunei Cerașu. Au fost valorificaţi ulterior unui localnic în vederea transformării  în produs finit, respectiv ”bețișoare pentru coroane”.

Patru pădurari din cadrul Ocolului Silvic din localitate, polițiști din cadrul Poliției Orașului Vălenii de Munte și al Secției Rurale nr. 11 Drajna au vrut să se convingă dacă este adevărat, aşa că au  organizat o acțiune de amploare.

Au fost puse în executare patru mandate de percheziții domiciliare. În urma acestora a fost identificată cantitatea de 2,23 m.c material lemnos specia rășinoase și foioase, precum și  67.900 bețe folosite la confecționarea de coroane de flori.  Şapte persoane au fost conduse la sediul poliției, în baza mandatelor de aducere emise în cauză.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor și lăsată în custodie Ocolului Silvic Vălenii de Munte. De asemenea, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente de proveniență a materialului lemnos, avize, facturi fiscale și două ștampile.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor