logo
RNTV Live

IMAGINI RARE. UN PUI DE ZIMBRU NĂSCUT ÎN LIBERTATE, FILMAT ÎN MUNȚII FĂGĂRAȘ/VIDEO

Oana Stoica

IMAGINI RARE. UN PUI DE ZIMBRU NĂSCUT ÎN LIBERTATE, FILMAT ÎN MUNȚII FĂGĂRAȘ/VIDEO

Munții Făgăraș, mai 2022.

Patru zimbri se plimbă pe o potecă din mijlocul pădurii.

Printre ei aparei un pui care cercetează curios iarba.

Este unul dintre primii pui născuți în sălbăticie, după 200 de ani de la dispariția speciei din această zonă.

Aceste imagini rare surprinse de Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, au devenit virale.

”Atunci când respirația se oprește! I-am descoperit langa o pădure virgină, pe creasta Munților Făgăraș. Sunt cele mai mari viețuitoare din sălbăticie, de la noi, așa cum trăiau acum 1000 de ani. Au dispărut și au fost reintroduși cu mult efort de către Conservation Carpathia. Și au un pui născut în pădure… exista speranta!” – a scris Berceanu pe Facebook.

I;AGINI RARE: Zimbrii au ajuns în Munții Făgăraș în urmă cu doi ani

Zimbrii au ajuns în Munții Făgăraș în urmă cu doi ani, atunci când Fundația Conservation Carpathia a demarat un proiect ambițios.

În cadrul proiectului LIFE Carpathia, finanțat de Comisia Europeană, fundația a început un program amplu de reintroducere a zimbrului în Munții Făgăraș, după o lipsă de mai bine de 200 de ani.

34 de zimbri au fost aduși aici, iar în scurt timp au apărut și puii, semn că familiile s-au adaptat perfect mediului.

Citește cele mai noi știri pe :https://portal.republikanews.ro/

Pentru a asigura o diversitate genetică sănătoasă, zimbri au venit de la Parcul Natural Vânători Neamț, Valea Zimbrilor Vama Buzăului, cât și din rezervații din Marea Britanie (EAZA), Suedia (EBCC Scandinavia) și Germania.

Reproducerea în mediul natural și în liberate este unul dintre dovezile clare ale faptului că programul de reintroducere a zimbrilor merge în direcția bună și reprezintă un real succes

Zimbrul (Bison bonasus) e cel mai mare mamifer terestru din Europa.

Odinioară era prezent pe tot continentul, cu excepţia unor zone din Spania, Italia şi nordul Scandinaviei. România e una dintre cele 9 țări europene cu zimbri care trăiesc în sălbăticie.

Citește și https://www.carpathia.org/ro/muntii-fagaras-devin-acasa-pentru-zimbri-saptesprezece-zimbri-poposesc-in-muntii-fagaras/

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor