logo
RNTV Live

PSD Prahova: “Gruparea lui Iulian Dumitrescu, direct responsabilă pentru tragedia de la Slănic

dumitrescu
Erika Stoica


Prin intermediul unui comunicat de presă, președintele PSD Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, aduce la cunoștința publică și trage un semnal de alarmă cu privire la unele dintre cauzele care au condus la această nenorocire, adică surparea strazii și distrugerile survenite la mai multe case unde populația a trebuie să fie evacuate.

Redăm integral comunicatul PSD :
“În urma deplasării în teren, împreună cu specialiști în domeniu, președintele Virgiliu Nanu a constatat existența unui certificat de urbanism emis de către Consiliul Județean Prahova în luna februarie 2021, prin care s-a solicitat un studiu geotehnic aprofundat. Însă, în luna februarie 2023, a fost eliberată, în regim de urgență, Autorizația de construire nr. 5, pentru ”Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în județul Prahova, comunele Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Vărbilău, Aluniș, Ștefești, Bertea și orașul Slănic”. Totodată, din analiza făcută, se constată că la elaborarea documentelor nu s-a realizat niciun studiu geotehnic, conform prevederilor legale. De altfel, unul dintre specialiștii prezenți alături de președintele PSD Prahova a fost și directorul Salinei Slănic, Florin Chipeșiu, care a precizat că o cauză a surpării terenului o reprezintă lucrările la branșamentele de gaze efectuate anul trecut de Consiliul Județean Prahova.
De asemenea, președintele PSD Prahova a intrat în posesia unor documente prin care, în mai multe rânduri, Primăria Orașului Slănic a atenționat în disperare de cauză Consiliul Județean Prahova asupra modului în care firma contractată de Consiliul Județean Prahova efectuează lucrările. Una din principalele zone unde se atrăgea atenția Consiliului Județean și, în mod direct, președintelui Iulian Dumitrescu, era strada 23 August, aceasta fiind strada unde acum a apărut un crater. Și firma contractantă a introducerii rețelei de gaze, SC AVI PROD GRUP SRL, adusă de Iulian Dumitrescu și plătită gras din banii prahovenilor cu 147 de milioane de lei fără TVA, a fost înștiințată de problemele apărute după introducerea conductelor (încă neracordate la sistemul național de distribuție a gazelor naturale).
Astfel, aducem la cunoștința publicului, prin prezenta, că responsabil pentru această situație tragică este Iulian Dumitrescu, cel care, din rea-voință, neimplicare și goană după bani și voturi, a încuviințat execuția acestei lucrări în regim de urgență, fără documentațiile obligatorii, fără studii geotehnice și neținând cont de specificul natural al zonei.
Vă prezentăm, prin intermediul acestui comunicat, în atașament, dovezile clare ale acestei acțiuni cu conotații cel puțin penale, care pot afecta întreaga comunitate.
Îi solicităm, de asemenea, lui Iulian Dumitrescu și interpușilor săi de la conducerea Consiliului Județean Prahova să lase la o parte alocările financiare pe criterii politice – pe care le pregătește chiar și în ședința de astăzi a Consiliului Județean Prahova – și să intervină acolo unde prahovenii au nevoie, indiferent de culoarea politică a primarului”, se menționează în comunicat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor