logo
RNTV Live

Juraj Cintula a fost inculpat pentru “tentativă de omor cu premeditare” împotriva premierului slovac Robert Fico/Atacul a fost motivat de considerații politice, iar atacatorul este descris ca fiind un lup solitar, a anunțat ministrul de Interne

juraj-cintula-tw
Dudau Andreea Valentina

Joi, ministrul slovac de Interne, Matus Sutaj Estok, a declarat că suspectul, care a fost arestat miercuri după ce a tras cu o armă de foc în premierul slovac Robert Fico, a fost inculpat pentru “tentativă de omor”!

”Poliția slovacă lucrează la o versiune unică a atacului, iar suspectul a fost inculpat pentru tentativă de omor cu premeditare”, a declarat ministrul slovac în fața presei.

Atacul a fost motivat de considerații politice, a adăugat Matus Sutaj Estok. Suspectul, identificat de presa slovacă ca fiind Juraj Cintula, un scriitor în vârstă de 71 de ani, este un lup solitar, a mai spus el.

Joi, premierul slovac se afla într-o stare stabilă, dar încă ”foarte gravă”, după ce a fost împușcat cu mai multe gloanțe, inclusiv unul în abdomen.

Atacul împotriva șefului de Guvern populist, un apropiat al Rusiei, a stârnit un val de indignare printre liderii mondiali.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor