logo
RNTV Live

Protest împotriva distrugerii unei zone istorice din Sinaia

protest-sinaia
Ștefan Petre

Primăria din Sinaia intenționează să construiască o parcare supraetajată pe locul unei alei istorice, iar părerile pe acest subiect sunt împărțite. Forțele civice și locatarii consideră că o parcare de tip “park and ride” pe Aleea Caraiman „ar distruge istoria” stațiunii montane de pe Valea Prahovei.

Citește aici un comunicat publicat de Republika News, prin care societatea civilă a fost chemată să protesteze în fața Primăriei Sinaia:

Zecile de manifestanți strânși astăzi în fața instituției cer salvarea Aleii Caraiman, monument istoric sau o filă de poveste, așa cum spun ei, pentru că vorbim despre o zonă cunoscută și importantă a orașului, notează Antena 3 CNN.

Protestatarii cer ca Primăria să regândească acest proiect și spun că parcări pot fi făcute și în alte zone. Pe bannerele afişate de oamenii revoltaţi se puteau citi mesaje precum „Primarul Oprea ne distruge istoria” sau „Nu treceţi cu buldozerul peste Aleea Caraiman”.

G4Media anunță că aceştia au scandat: „Ce vrem noi, e şi pentru voi!”, „Oprea, nu uita, Sinaia nu e a ta!”, „Uniţi salvăm aleea Caraiman”, „Restauraţi, nu demolaţi!”, „PNL, nu uita, Oprea e problema ta!” şi „Sinaia, nu uita, suntem toţi de partea ta!”.

În replică, Primăria din Sinaia a emis un comunicat de presă prin care a precizat faptul că acest proiect este perfect legal și că a primit avizul Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a confirmat valabilitatea contractului de finanțare al proiectului. Contractul, în valoare de peste 27 milioane de lei, se va finanța prin fonduri europene.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor