logo
RNTV Live

PROTEST AL PENSIONARILOR LA UZINA MECANICA PLOPENI.CE AU SOLICITAT FOSTII ANGAJATI/VIDEO

Georgescu Cristi

Aproape 50 de pensionari, fosti angajati ai Uzinei Mecanice Plopeni, au pichetat joi sediul institutiei. Oamenii cer adeverinte in care sa se specifice clar ca au lucrat in conditiile grele de munca. Desi conducerea intreprinderii spune ca la acest moment nu exista o legislatie clara in care sa se incadreze fostii salariati, protestatarii spun ca au de partea lor o lege din 2010, care anul trecut a fost modificata, si de care pot beneficia si ei. Suparati ca nu au primit inca un raspuns ferm, manifestantii ameninta cu noi proteste, chiar in fata Guvernului.


Sunt strigatele de disperare ale celor aproape 50 de fosti angajati ai Uzinei Mecanice din Plopeni. Aflati in prezent la pensie, oamenii cer conducerii sa li se elibereze adeverinte din care sa reiasca ca au lucrat in conditii grele de munca.
Concret, lucratorii din sectile forja, turnatorie si galvanizare, oameni care au lucrat cu grad maxim de toxicitate, nu primesc acum pensii pe masura conditiilor extreme pe care le-au suportat ani de-a randul.

Protestatarii vorbesc despre o lege care le permite sa primeasca aceste drepturi. Legea 263/ 2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost modificata si completata cu legea 351, in 2022. Aici s-ar incadra si ei, afirma oamenii.

Conducerea Uzinei Mecanice Plopeni spune ca la acest moment, chiar si dupa modificarile legislative, nu exista un cadru legal in baza caruia sa li se poate elibera documentul in forma pe care o solicita fostii angajati.

Pensionarii care au protestat in fata uzinei din Plopeni spun ca daca nu primesc documentele solicitate vor picheta in fiecare joi sediul intreprinderii. Sunt dispusi chiar sa ajunga sa isi ceara drepturile si in fata Guvernului.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor