Propunere de dublare a bugetului pentru curățenia stradală în Ploiești. Despre ce sumă ar fi vorba

  Propunere de dublare a bugetului pentru curățenia stradală

  RASP și Rosal doresc dublarea bugetului pentru curățenia stradală. Reprezentanții acestora au făcut mai multe drumuri la primărie pentru a se asigura că suma propusă va fi acceptată, susține Ziarul Incomod.

  Conducerea Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești și conducerea operatorului public de salubritate din municipiu doresc buget dublu pentru salubritate, adică pentru curățenie și ridicat gunoi stradal! Astăzi ar fi avut loc încă o discuție în acest sens, în care propunerea pentru bugetul de salubritate a fost de 41,6 milioane lei.

  Surse din administrație au spus că Ioniță Cătălin, directorul Rosal, Vasile Ionescu, director tehnic RASP și Raul Petrescu, director RASP, au mers de mai multe ori în primărie, atât împreună, cât și separat, cu propunerea de 41.600.000 lei buget la salubritate. Se pare că au fost doar discuții, întrucât cei trei doresc obținerea unei garanții verbale că bugetul va fi aprobat în această formă înainte de înaintarea propunerii oficiale, în scris.

  Suma este aproape dublă față de anul trecut, când municipiul Ploiești a alocat pentru salubritate 21.167.000 lei. Mai mult decât atât, în proiectul de hotărâre de anul trecut (foto dreapta) au fost menționate și estimările de buget pentru 2018-2020, iar pentru anul 2018 era preconizată suma de 24.310.000 lei pentru salubritate. Dar iată că acum reprezentanții RASP și Rosal aleargă după o sumă aproape dublă, de 41,6 milioane de lei.

  Întrebat de reporteri de ce se dorește un buget dublu pentru salubritate, primarul Adrian Dobre a spus că bugetul nu este dublu și că încă se poartă discuții pe marginea lui, nefiind finalizat deocamdată.

  Viceprimarul George Pană a declarat că bugetul va fi mai mare decât cel de anul trecut întrucât este preconizată o majorare a tarifului raportată la indicele de inflație, întrucât este vorba de un nou contract. Până acum, indicele de inflație luat în calcul era cel din 2011, a mai precizat viceprimarul Pană.

  sponsor

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here