logo
RNTV Live

Proiect: Tarife mai mici la încălzire în această iarnă

repartitoare-termice-calorifere-09vt-vt
Oana Stoica

Primarul Adrian Dobre intenționează să obțină o scădere a prețului energiei termice facturate către populație. Proiectul se referă la perioada sezonului rece,  respectiv de la 1 octombrie 2016 și până la 31 martie 2017.
În prezent, populația plătește pentru gigacalorie 186,97 lei fără TVA. Conform proiectului, prețul ar trebui să scadă până la 161,29 lei/Gcal fără TVA. Dobre a explicat în expunerea de motive că ploieștenii supărtă greu acest tarif, lucru care duce automat la întârzieri de plată și chiar la situații limită când oamenii cer debranșarea pentru că nu își permit să plătească încălzirea.
Veolia Energie Prahova, operatorul care livrează agentul termic polulației, nu va simți această reducere de preț, suma respectiv urmând să fie suportată de la bugetul local. Și în sezonul rece trecut, a existat o astfel de diminuare, iar aceasta a intrat în vigoare din luna decembrie 2015.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor