logo
RNTV Live

Proiect de lege prin care este propusă diminuarea la jumătate a impozitelor pe salarii, depus de AUR

AC87A3BA-B5F0-4E1C-8125-348D9665DFD9
Tudor Teodora

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a anunţat că printre priorităţile din această sesiune parlamentară se numără reducerea impozitării muncii în România. Astfel, AUR a depus în Parlament o inițiativă legislativă ce susține propunerea diminuării la jumătate a impozitelor pe salarii. Acest proiect de lege „susţine impozitarea factorului generator de venituri, respectiv companiile care au o cifră de afaceri peste 250 mil. lei anual şi are în vedere ca factorului uman să-i fie recunoscute meritele şi să fie remunerat şi stimulat conform muncii prestate”.

Prin intermediul acestui proiect, angajaților români le român mai multe resurse financiare la dispoziție aceste venituri putând a fi orientate către consum, economii şi investiţii. 

Inițiativa legislativă susține impozitarea mpozitarea factorului generator de venituri, respectiv companiile care au o cifră de afaceri peste 250 mil. lei anual. De asemenea, acesta are în vedere ca factorului uman să îi fie recunoscute meritele și să fie plătit și stimulat conform muncii prestate. 

Conform sursei citate, resursele pentru acoperirea diminuării bugetului de stat vor veni din impozitarea cu 1% a cifrei de afaceri a celor mai mari companii din România – sub 1.000 la număr. 

Astfel, conform proiectului AUR, „contribuabilii care depăşesc veniturile totale de 250.000.000 lei într-un an fiscal, sunt obligaţi la plata unui impozit de 1% aplicat la valoarea cifrei de afaceri, dacă profitul brut impozabil rezultat în urma activităţilor desfăşurate este mai mic de 10% din venituri”, conchide sursa menţionată.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: AUR anunţă că a depus un proiect de lege prin care propune diminuarea la jumătate a impozitelor pe salarii / În schimb, partidul extremist propune impozitarea cu 1% a cifrei de afaceri a celor mai mari companii cu venituri mai mari de 50 milioane de euro, dacă profitul este mai mic decât 10% din cifra de afaceri

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor