Dragoş Preda, Secretar de Stat pentru Comunicaţii în cadrul MTIC, speaker la Conferinţa “Şcoală Modernă Accesibilă bazată pe Resurse şi Tehnologii digitale”

sursa foto Bursa
cautam-reporteri-republikanews

Dragoş Preda, Secretar de Stat pentru Comunicaţii în cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor, judeţul Prahova, a participat, în calitate de speaker, la Conferinţa “Şcoală Modernă Accesibilă bazată pe Resurse şi Tehnologii digitale”, vineri, 20 noiembrie, de la ora 11.00.

just insolv sprl

Evenimentul, organizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, a deschis consultarea publică pentru elaborarea strategiei privind digitalizarea educaţiei din România 2021-2027 – SMART-Edu, proces prin care vor fi aduse împreună autorităţile publice, societatea civilă şi mediul de afaceri, stakeholderii care au susţinut şi pot contribui, pe mai departe, dezvoltarea digitalizării în domeniul educaţiei.

“Digitalizarea reprezintă una dintre prioritățile esențiale asumate de Guvernul Ludovic Orban, în rezonanţî cu Comisia Europeană. Această tendință va fi accelerată în contextul recuperării economice post-criză. În următorii ani, ne vom concentra pe trei obiective principale în domeniul transformării digitale: o economie echitabilă și competitivă, o tehnologie în beneficiul utilizatorilor și o societate deschisă, democratică și durabilă.”, a declarat Dragoş Preda.

Secretar de Stat pentru Comunicaţii în cadrul MInisterului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Dragoş Preda are o vastă experienţă în domeniul comunicaţiilor digitale, concentrându-şi eforturile în direcţia dezvoltării infrastructurii de comunicaţii, alături de principalii actori din piaţă, pentru a facilita accesul elevilor la cursurile online.

În calitate de candidat PNL pentru Camera Deputaţilor, judeţul Prahova, Dragoş Preda are în vedere un plan concret pentru dezvoltarea învăţământului online în regiune: “În urmă cu opt ani, am realizat primul program de teleşcoală, când totul părea departe de priorităţile autorităţilor. Astazi, teleşcoala a devenit o realitate, iar noi trebuie să asigurăm accesul copiilor la dispozitive mobile şi internet pentru buna desfăşurare a procesului educaţional.”

“Am făcut progrese, e loc şi de mai bine, dar tehnologia si contextul dictat de pandemie ne obliga sa lucram, din timp, la urmatorul pas: sustinerea UAT-urilor pentru realizarea de scoli digitale pentru copiii din Prahova. Scoala digitala 2.0 va avea smartboarduri conectate la televizoarele din fiecare camin si smartboxuri pentru aplicatiile educationale, iar această viziune trebuie integragtă într-o strategie la nivel naţional. În urmatorii patru ani, scoala va continua sa se schimbe, iar elevii prahoveni vor fi in prima bancă!”, a mai declarat Dragoş Preda.

Evenimentul “Şcoală Modernă Accesibilă bazată pe Resurse şi Tehnologii digitale” s-a desfăşurat în format online şi a fost transmis public pe canalele de comunicare ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării (Facebook, Youtube) şi ale partenerilor media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here