Programul de dezinsecţie în Ploieşti începe de astăzi

omv

Programul de dezinsecţie în Ploieşti începe de astăzi. Acesta se va desfăşura pe suprafața domeniului public al municipiului nostru, în perioada 09- 30 iunie 2021.

Pentru aceste servicii, pentru programul de dezinsecţie, se vor utiliza următoarele produse:

  • Cymina Plus, având substanța activă cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;
  • Vectobac WG, având substanța activă bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;
  • Detral Super, având substanța activă deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor;
just insolv sprl

Suplimentar pot fi utilizate și alte substanțe avizate de Ministerul Sănătății, cu acordul prealabil al municipalității.

Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătății și fac parte din grupele Xn (gr. III) și Xi (gr. IV) de toxicitate.

Acțiunile se vor desfășura în conformitate cu prevederile OMS 119/2014, precum și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

Pentru ca serviciile respective să fie eficiente, acestea trebuie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cât și pe cel privat.

În acest sens, este recomandat cetățenilor, asociațiilor de locatari/proprietari, agenților economici și instituțiilor publice să efectueze activitățile de dezinsecție pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților de dezinsecție va fi prelungită.

Cetăţenii sunt sunt rugaţi ca, în perioada menționată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu, .

Vezi şi https://republikanews.ro/evenimentele-verii-prahova/

Vezi şi https://republikanews.ro/indiferenta-autoritatilor…/

Vezi şi https://republikanews.ro/pornografie-infantila/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here