logo
RNTV Live

Program de finanțare de peste un miliard de euro pentru procesatorii români de alimente

91BD72B1-E2FA-4A09-98C4-DC0C5D7BA565
Tudor Teodora

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a anunțat că autoritățile lucrează la un program de finanțare de peste un miliard de euro pentru a susține producătorii români, în special în ceea ce privește procesarea de hrană. 

„În prezent, lucrăm la un program de finanţare de peste un miliard euro vizând susţinerea producătorilor români, în special partea de procesare hrană – de la procesarea cărnii de porc, la cea de pui, dar şi lactate, astfel încât producătorii români să poată beneficia de costuri de producţie cât mai reduse”, a anunțat Câciu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Finanţelor.

Adrian Cecil a subliminal faptul că statul va continua să finanțeze sectorul suinelor prin programe consolidate, suplimentare celor din fonduri europene. Mai mult decât atât, acesta a anunțat că măsurile guvernamentale actuale vor fi completate de noi inițiative de finanțare. Acestea vor fi adaptate mai bine nevoilor pieței interne și a transmis participanților să nu rateze momentul pe care România îl are în prezent din punct de vedere al posibilităților de finanțare, care trebuie concretizate în piață și în evoluția acesteia. 

Conform unui comunicat de presă al organizatorilor, conferința „Contextul economic şi legislativ pentru dezvoltarea sectorului suinelor în România” a propus o dezbatere privind nevoia de a identifica soluții legislative și financiare pentru a relansa industria producătoare de carne de porc în România, astfel încât producția să poată satisface necesarul pe piața internă. Iar, având o îndelungată tradiție în această ramură zootehnică, țara noastră să nu mai fie nevoită să importe în prezent carne de porc în valoare de sute de milioane de euro anual. 

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: Ministrul Finanţelor anunță un program de finanțare de peste un miliard de euro pentru procesatorii români de alimente

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor