logo
RNTV Live

Veniturile Rusiei au scăzut considerabil

30C6A3BE-455E-4926-99B1-7B786BCBD30F
Tudor Teodora

Ministerul de Finanțe al Rusiei a declarat luni că veniturile bugetare din ianuarie au scăzut cu 35% comparativ cu luna ianuarie a anului 2022, ultima lună înainte ca Rusia să trimită trupe în Ucraina. 

Mai mult decât atât, ministerul a declarat că deficitul bugetar pentru luna Ianuarie a fost de 1.770 de miliarde de ruble (23,9 miliarde de dolari), circa 60% din deficitul care fusese planificat pentru tot anul. 

Coloana vertebrală a Rusiei, anume veniturile din petrol și gaze, a scăzut cu 46% comparativ cu ianuarie 2022. 

Țările occidentale au impus un plafon de preț de 60 de dolari pentru țițeiul rusesc, precum și plafoane pentru produsele petroliere rafinate, precum motorina și benzina. 

Rusia a declarat că nu va vinde petrol țărilor care respectă această limită. Însă, plafonul și scăderea cererii din cauza încetinirii economice mondiale a însemnat că firmele din China, India și alte țări pot cumpăra petrolul rusesc cu reduceri mari, ceea ce înseamnă venituri mai mici pentru Kremlin. 

De asemenea, țara a fost lovită de o serie de sancțiuni occidentale de la începutul conflictului din Ucraina. Mai multe companii occidentale au încetat să mai încheie afaceri în Rusia. 

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: Veniturile Rusiei au scăzut puternic în ianuarie față de anul precedent / Încasările din petrol și gaze, mai mici cu 46% față de ianuarie 2022

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor