logo
RNTV Live

Profesoară în România, a ajuns să măture străzile în Italia

maturator italia
rnews

Cu două facultăți absolvite în România și peste zece ani petrecuți la catedră, a ales să plece în Italia și să măture străzile. Este povestea unei femei în vârstă de 55 de ani, Augustina pe numele său, care a ales să își facă un trai mai bun dincolo de granițele țării.

Potrivit jurnaliștilor italieni, Augustina a absolvit două facultăti în România, agricultura și educație tehnologică, și era profesoară. A decis însă, în urmă cu mai bine de 10 ani să-și ănceapa o viață nouă, în Italia. Acum, locuiește în Lodi și muncește din greu, dar spune că nu îi este rușine de ceea ce face.

“Am început să lucrez în 2006 pentru cooperativa La Luna din Montanaso. Eram singura femeie și cooperativa a trebuit să ceara permisiunea de la Astem pentru a mă angaja. Acum mai e încă o colegă. Trec cu furgoneta dimineața, golesc coșurile, schimb sacii și strâng mizeria de pe stradă. Nu las niciodată nimic în urmă. Toamna sunt frunzele. Le matur, le pun grămadă și le strang. Este obositor să mături, dar când am terminat, văd strada foarte curată și mă simt satisfacută. Ar fi păcat să las acolo toată acea mizerie, inclusiv excrementele câinilor. Și eu imi duc cățelusul la plimbare, însă știind ce înseamnă să cureți, nu las urme ale trecerii sale pe trotuar”, a povestit Augustina pentru “Il Cittadino”.

Ziua ei incepe la 4.30 atunci când se trezește ca să poata ieși din casă la ora 5.00. La ora 6.00 își începe deja munca pe care o desfășoară până la miezul zilei. Românca a precizat că din această muncă ea câstigă între 850 si 900 de euro pe lună. In plus, ea este reprezentat sindical de întreprindere pentru organizația USB Federazione din Lodi.

sursa – stirilekanald.ro

sursa foto – stirilekanald.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor