logo
RNTV Live

Proba la Limba și Literatura Română a început astăzi

Consiliul local Băicoi
Theo Tănăsescu

Peste 117.000 de candidați au fost așteptați astăzi la prima probă din cadrul sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului 2022.

Amintim că peste 40 de mii de elevi de clasa a XII-a din generația curentă nu s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie, potrivit datelor oferite de Ministerul Educației și consultate de Edupedu.ro. Raportat la întreaga generație de 151.906, elevii care nu s-au înscris din generația curentă reprezintă peste 26%. Acest număr este echivalentul a 1.449 de clase de elevi de clasa a XII-a zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, luând o medie de 28 de elevi pe clasă. Analiza EduPedu.ro de la începutul lunii iunie, aici.

Conform informațiilor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), la cererea EduPedu.ro, vremea va fi caldă și frumoasă în zilele de 20, 21 și 22 iunie, fără să fie prevăzute ploi. (Mai multe detalii aici).

Consultă aici și ghidul cu precizările complete despre probele scrise de la Bacalaureat, publicat în 2021 și reluat și anul acesta: când poate fi anulată lucrarea și cum se corectează o greșeală.

“Probele scrise din cadrul sesiunii iunie-iulie 2022 a examenului național de bacalaureat încep luni, 20 iunie, cu examenul la Limba şi literatura română, fiind organizate în 475 de centre. Potrivit datelor transmise de comisiile județene/comisia ISMB de organizare a examenului de bacalaureat, 117.219 candidați (toate promoțiile) sunt așteptați să participe la prima probă (Limba şi literatura română). Reamintim că există candidați din promoțiile anterioare care susțin doar una sau două probe, celelalte fiind promovate și recunoscute în sesiunile precedente.

 Vezi toate informațiile AICI.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor