logo
RNTV Live

Priviți, mirați-vă și cruciți-vă!

Stoichiciu-si-Nica
Cristian Anghelescu

În încercarea de a oglindi transparența, așa cum mai poate fi ea prezentată, Clubul Sportiv Municipal a alcătuit un tabel statistic în care este prezentat numărul actual al sportivilor din club precum și secțiile la care activează.

Este vorba despre 1058 de sportivi dintre care 693 legitimați și 365 nelegitimați, componenți ai celor 13 secții existente: fotbal, atletism, judo, handbal juniori, handbal junioare, șah, karate, volei, natație, patinaj, box, baschet (m+f) și gimnastică.

Am încercat să vorbesc cu directorul Cezar Stoichiciu și să lămuresc situația prezentată, mai ales că – în ultimul moment – am sesizat doar copii și juniori prezenți în tabel! Fiind greu abordabil, și seara și dimineața – probabil sarcinile de serviciu ocupându-i tot timpul – am renunțat și am purtat o discuție cu Cristian Nica, coordonatorul structurii sportive din cadrul clubului.

De la acesta am aflat și marea nebunie: actuala structură a CSM-ului nu mai cuprinde decât 3 (trei) sportivi seniori: Marius Ionescu (atletism), Alina Dumitru (handbal) și Corina Istrătescu (baschet)! În rest, doar juniori si copii! “Dintre cei 1058 de sportivi, 365 nu sunt legitimați întrucât sunt în vederile antrenorilor și nu are rost să-i înglobăm, încă, în structură! Imediat ce primim acceptul celor care-i instruiesc vom proceda la legitimare! În ceea ce privește numărul seniorilor, aceștia au rămas doar trei, Marius Ionescu (atletism), Alina Dumitru (handbal) și Corina Istrătescu (baschet)! Iar Alina nu va mai avea obiectul muncii în foarte scurtă vreme, știindu-se că handbalistele vor fi eliminate din campionat, ele urmând să nu se prezinte la jocul cu Bistrița, duminică, și implicit să se afle la a doua neprezentare, echivalentul excluderii din partea FR Handbal! Este trist dar adevărat mai ales când vedem că în alte părți se poate face sport sub oblăduirea Consiliilor Locale! Am văzut evidența, miercuri, la voleibaliștii din Zalău, am văzut a doua zi cum niște juniori de la malul mării aveau același gen de susținere, și exemplele pot continua! Numai aici, la Ploiești, nu se poate nimic și trebuie să desființăm sporturi la care puteam deveni chiar campioni naționali! Este de necrezut, de neînchipuit, trăim un vis urât și, cel mai trist este că nici nu ne mai trezim!” a declarat pentru RepublikaNews oficialul de la CSM Ploiești!

Iar noi, cei din mass-media, la fel de oripilați precum toți cei care ne tot întreabă ce se întâmplă, nu ne rămâne decât să adresăm conducătorilor urbei obșteasca întrebare: “Până când ne veți mai considera proștii voștri? Nu credeți că este de ajuns ce măgării ați făcut? Lăsați măcar sportul în pace!”

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor