logo
RNTV Live

Primul tronson de autostradă A7 Ploiești – Buzău, câștigat de o asociere de constructori români și italieni/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Primul tronson de autostradă A7 Ploiești – Buzău a fost câștigat de o asociere de constructori români și italieni. Lucrările vor include 14 poduri și  un pasaj în lungime de 550 m. Tronsonul Ploiești-Buzău (63,25 km) este prima secțiune a autostrăzii Ploiești – Pașcani (A7), în lungime de 320 de km, care va asigura legătura Munteniei cu Moldova.

Primul tronson de autostradă A7 Ploiești – Buzău, câștigat de o asociere de constructori români și italieni

Primul lot din A7 – Tronsonul Ploiești-Buzău, are un câștigător desemnat, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina de Facebook. CNAIR. Pentru construcția Lotului 1 (Dumbrava-Mizil), în lungime de 21 de km, constructorul este o asociere dintre companii românești și italiene.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 20 de luni. Acestea includ construcția a 14 poduri și a unui pasaj în lungime de 550 m. Contractul are o valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin PNRR.

Tronsonul Ploiești-Buzău (63,25 km) este prima secțiune a autostrăzii Ploiești – Pașcani (A7), în lungime de 320 de km, care va asigura legătura Munteniei cu Moldova. Traseul Autostrăzii Ploiești – Buzău străbate teritoriul administrativ a două județe.

În județul Prahova autostrada va trece prin șapte comune, Dumbrava, Râfov, Albești-Paleologu, Drăgănești, Tomșani, Colceag, Baba Ana. În județul Buzău traseul va trece prin municipiul Buzău și comunele Stîlpu, Ulmeni, Pietroasele și Săhăteni. Autostrada Ploiești – Buzău va îmbunătăți major eficienţa rețelei de transport din România, prin reducerea timpului de deplasare între două mari areale urbane, Ploiești și Buzău și, implicit, va duce la o îmbunătățirea a conectivității la nivel regional. Suprafața totală ocupată definitiv de proiect este de aproape 1000 de hectare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor