Primii pași în educația sexuală, în Prahova

angajare

Primii pași în educația sexuală, în Prahova.

Totul despre sexul protejat” este numele evenimentului organizat de către Asociația Parteneri pentru Comunitate, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Prahova.

Primul eveniment s-a desfășurat la Măneciu în cadrul Colegiului “Ferdinand I”, parteneri ai proiectului. Astfel, tinerii cu vârste cuprinse între 16-19 ani au participat la o dezbatere care a avut ca temă bolile cu transmitere sexuală și efectele acestora asupra vieții individului, prevenirea apariției sarcinilor nedorite la vârsta adolescenței și, implicit, a abandonului școlar.

La eveniment au participat atât tineri cât și cadrele didactice din cadrul Colegiului care au avut deschiderea pentru abordarea acestui subiect considerat încă tabu. Speakerii în cadrul evenimentului au fost Bogdan STOICA- publicist și specialist în comunicare, psiholog Ionela STOICA și medicul Alexandru VASILESCU.

Tot la Măneciu, cu sprijinul Primăriei Măneciu, a fost amenajat un cabinet de consiliere pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, adresat tinerilor. Colaboratorii de specialitate din cadrul proiectului vor oferi aici consiliere, îndrumare și sprijin celor care au nevoie.

Proiectul se dorește a fi multiplicat la nivelul mai multor comunități din Prahova în încercarea de stopare a creșterii numărului de îmbolnăviri și stoparea creșterii numărului de mame la vârste fragede.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here