logo
RNTV Live

Primarul din Valea Călugărească, implicare totală pentru comunitate

PRIMARIA VALEA CALUGAREASCA
Mihai Constantinescu

Primarul din Valea Călugărească, Ioana Neagu, dă dovadă de implicare totală pentru comunitate încă de la preluarea mandatului.

Fluidizarea traficului, refacerea carosabilului şi alte lucrări esenţilale pentru bunăstarea cetăţenilor din comunitate sunt pe lista de priorităţi.

“Până la această dată, la sensul giratoriu de la Valea Mantei au fost realizate lucrări de relocare a rețelelor de utilități. În data de 18.11.2020 a fost emis Ordinul de începere a lucrărilor. Pentru lucrările aferente fluidizării circulației. Până la sfârșitul anului avem alocată suma de 550.000 lei (5.5 miliarde lei vechi).

Se va începe cu amenajarea intersecției DN1B – drum județean DJ 101F și Valea Poienii între km 19+540 și 20+038 dreapta. Vor fi realizate marcaje rutiere, benzi de stocare și viraj la stânga pe Valea Poienii, bandă de înscriere în trafic pe drumul național. Se vor reamenaja și trecerile pentru pietoni de la Valea Mantei prin realizarea unui refugiu median.

Alte lucrări care mai pot fi executate în acest an: Reamenajare trotuare laterale și iluminarea trecerilor pentru pietoni.

Lucrările de amenajare a Inelului girator (rotundul) de la Valea Mantie se vor realiza în prima parte a anului 2021. La acest moment nu avem banii necesari realizării acestei lucrări.

O problemă majoră o constituie asigurarea accesului cetățenilor către Valea Mantei pe perioada derulării lucrărilor la sensul giratoriu. Singura variantă pentru devierea circulației, este pe strada Cătunului. La acest moment, strada Cătunului este într-o stare avansată de degradare. Necesită intervenție de urgentă pentru lucrări de consolidare maluri și refacere cale de rulare, întrucât există riscul major de surpare a drumului.

Încercăm să identificăm surse de finantare pentru lucrarea de consolidare maluri a șoavei pe o lungime de cca 200 metri. Totodată, așteptăm validarea mandatelor supleanților pentru întregirea Consiliului Local, iar ulterior, în proxima ședință a Consiliului Local aprobarea lucrărilor de intervenție la șoava din strada Cătun.Vă facem cunoscut faptul că am solicitat fonduri la Consiliul Județean Prahova, și la Instituția Prefectului pentru lucrări pe situații de urgență”, a spus primarul Ioana Neagu.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/mai-multe-sate-din-valea-calugareasca-ecologizate-la-initiativa-primarului-comunei/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/erou-si-in-timpul-liber-cum-a-reusit-un-pompier-prahoveni-sa-intervina-in-timp-record-pentru-stingerea-unui-incendiu/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/temperaturi-minime-negative-in…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/iarna-nu-va-lua-prin…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/amenda-uriasa-pentru-o-sala-de…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor