logo
RNTV Live

Primarul cheamă consilierii locali ploieșteni să dezbată o hotărâre ILEGALĂ!

Consiliul Local Ploiesti
Ștefan Petre

Creditul BCR este prelungit de Andrei Volosevici fără acordul Consiliului Local Ploiești, care este convocat pentru o nouă ședință extraordinară, pe ordinea de zi figurând modificarea (nu revocarea!) controversatei hotărâri privind prelungirea perioadei de tragere din creditul BCR.

Vorbim despre o hotărâre adoptată în octombrie 2022. Prefectura Prahova consideră că aceasta a fost adoptată cu încălcarea prevederilor legale și a solicitat anularea ei.

Mai nou însă, primarul Andrei Volosevici propune consilierilor „modificarea” actului administrativ și nicidecum anularea acestuia, așa cum au solicitat reprezentanții Prefecturii.

Creditul BCR ar fi trebuit să asigure co-finanțarea proiectelor cu fonduri europene, majoritatea fiind în pericol de a fi ratate pentru că nu vor fi finalizate până la finalul acestui an.

Consilierii locali au aprobat, la propunerea primarului Volosevici, o hotărâre privind prelungirea perioadei de trageri din creditul BCR. Doar că din documentele trimise aleșilor locali lipseau informațiile legate de apariția unei clauze noi prin care Primăria urma să plătească un comision.

Vineri, 10 martie, consilierii locali sunt chemați să discute modificarea hotărârii, și nicidecum revocarea acesteia. Consilierii locali nu au primit detalii despre adresa Prefecturii Prahova și nici explicații despre faptul că timp de aproximativ patru luni juriștii Primăriei nu au propus anularea hotărârii adoptate în octombrie 2022.

Contractul de credit cu BCR expira pe data de 21 septembrie, iar primarul Andrei Volosevici semnase deja prelungirea acestuia, fără a avea acordul Consiliului Local, așa cum prevede legislația în vigoare. Consilierii locali au fost chemați să voteze contractul respectiv abia pe 5 octombrie, așa că Prefectura a semnalat imediat ilegalitatea. Rămâne de văzut cum vor vota consilierii locali propunerea primarului de modificare a unei hotărâri care ar trebui anulată!

Articol preluat de la Cristina Iancu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor