logo
RNTV Live

O nouă terapie anticancer cu agenți bacterieni a fost descoperită

Vaccine
Andrei-Vlăduț Gușter

Una din principalele cauze de deces la nivel mondial este cancerul. Cercetătorii caută în mod constant noi terapii cu o activitate anticancerigenă îmbunătățită, cu mai puține efecte secundare și costuri mai mici.

A crescut remarcabil interesul pentru agenții bacterieni ca terapii anticancerigene, datorită capacității unor bacterii de a se dezvolta selectiv în interiorul tumorilor hipoxice, adică aceste celule nu primesc un aport bogat de oxigen.

Cu toate acestea, terapiile anticancerigene bacteriene se concentrează pe ideea de bacterii ca purtătoare de medicamente și utilizează tehnici științifice avansate și costisitoare, precum ingineria genetică, bioingineria sintetică și nanotehnologia. Oamenii de știință spun că este important să se identifice bacteriile care sunt eficiente în mod natural și specifice tumorilor, eliminând astfel necesitatea de a utiliza tehnologii avansate pentru a le spori proprietățile anticancerigene.

Anul acesta, un grup de cercetători japonezi, condus de profesorul asociat Eijiro Miyako de la Institutul național de știință și tehnologie (JAIST), a demonstrat că bacteriile intratumorale care sunt asociate cu bacterii fotosintetice naturale de culoare purpurie prezintă o puternică eficacitate anticancerigenă. Descoperirile au fost publicate duminică, în Advanced Science.

Dr. Eijiro Miyako: „Am reușit să izolăm și să identificăm trei tipuri de bacterii din țesuturile cancerului de colon, Proteus mirabilis, pe care am numit-o A-gyo; Rhodopseudomonas palustris fotosintetică, pe care am numit-o UN-gyo; și o bacterie complexă care constă atât din A-gyo, cât și din UN-gyo, pe care am numit-o AUN. Acest grup de bacterii, atunci când este injectat în tumori, prezintă un efect antitumoral ridicat.”

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor