logo
RNTV Live

Primarul Andrei Volosevici: Există un întreg joc de sabotaj bine pus la punct. O să prezint câteva documente care să lămurească situaţia

volo_2022
Dumitrescu Vlad

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici,  a anunțat luni în cadrul unei declarații de presă faptul că municipalitatea a achitat 4,5 milioane de lei către Termo Ploiești pentru a asigura continuitatea serviciului.

Totodată, acesta a susținut că executivul face eforturi mari pentru a menţine pe linia de plutire societatea de termoficare şi că, în opinia sa, există un “sabotaj bine pus la punct”.

Declaraţiile făcute de Andrei Volosevici vin în urma acuzelor celor doi consilieri locali, Valentim Marcu și Aurelian Tudor,  care au decis să demisioneze din AGA de a Termo Ploiești.

Cei doi au reclamat faptul că demisionează din solidaritate cu membrii echipei de conducere care sunt d eja în preaviz şi acuză “interferenţe” şi “ameninţări” ale primarului Ploieştiului, Andrei Volosevici, mergând până la a sugera că acesta ar ţinti falimentarea Termo Ploieşti şi aducerea unui operator privat (mai multe amănunte aici).

Volosevici a dezminţit acuzaţiile, aducând ca argument faptul că administraţia locală a plătit de la buget peste 10 milioane de euro în ultimele luni pentru funcţionarea sistemului de termoficare.

„Există un întreg joc de sabotaj bine pus la punct. O să prezint câteva documente care să lămurească situaţia. Cel mai important este legat de faptul că astăzi am semnat ordinele de plată pentru 4,5 milioane, pentru asigurarea în continuare a ceea ce înseamnă cumpărarea de gaz şi termie… Sigur, zâmbind în momentul în care am văzut că printre obligaţiile pe care le aveam noi erau şi lucruri care ţineau de primele angajaţilor. N-am nicio problemă cu ei, dar este o perioadă de criză şi cred că ar trebui să ne concentrăm pe lucrurile tehnice, pe refacerea sigurei instalaţii pe care o avem şi, mult mai important, pe ceea ce se întâmplă acolo. Mi s-a spus, de către cele două păpuşi ale păpuşarului de la Judeţ, că eu caut să intre în faliment această societate. Jenant pentru educaţia pe care ştiu că dânşii o au, deşi au încercat să sugereze că eu nu o am! Şi asta în contextul în care există o informare către Consiliul Local, prin care până pe data de 3 ianuarie, Primăria Ploieşti a dat 50.765.000 de lei, în perioada august-ianuarie, adică 10 milioane de euro”, a afirmat Andrei Volosevici, în timpul conferinţei de luni.

„Unu, nu este societatea Primăriei, este a Consiliului Local. Doi, indiferent de eforturile făcute de ceilalţi prin sabotaj şi minciună, vom reuşi să dăm căldură ploieştenilor aşa cum trebuie. Trei, cei care vor să plece – şi mă exprim elegant, hai să spunem primii care părăsesc nava – să plece! Nu voi lăsa oraşul neîncălzit, deşi au existat «eforturi» pentru Crăciun, pentru Revelion. Mi-e frică de nişte lucruri tehnice, dar din nefericire acolo nu pot interveni direct, pentru că nu fac parte nici din CA nici din AGA. Mult mai important este să vină cineva care, poate cu mai multă minte economică decât mine, decât Direcţia Economică, să ne spună cam care ar putea fi schema prin care am putea să salvăm societatea, ce nu se va destrăma, care este departe de faliment”, a adăugat primarul Ploieştiului.

Volosevici a mai anunţat, cu această ocazie, că litigiul intentat de Termoficare Prahova, fostul operator al sistemului centralizat, pentru obligarea Primăriei să achite facturile pe perioada mai – iulie 2022, s-a încheiat în favoarea administraţiei locale.

 „La un moment dat, un partid politic numit PNL spune că de fapt criza termiei din Ploieşti este urmare a activităţii mele, pentru faptul că nu s-au plătit nişte facturi, de asta s-a ajuns la criză, de-asta săracul ADI n-a putut să mai reziste, de-asta s-au luat nişte măsuri şi de-asta săracii oameni de la Termo au plecat. Există o sentinţă dată, care a rămas definitivă, prin care Termoficare Prahova ne dădea în judecată că nu i-am plătit facturile printr-o procedură numită dare în plată şi care a fost respnsă definitiv, deci nu trebuia să plătim facturile. Este obligaţia mea să am grijă de ceea ce se întâmplă cu taxele şi impozitele noastre care vin în bugetul local şi care trebuie să fie cheltuite corect. Deci nu am luat o decizie incorectă. În urma deciziei unui judecător, definitiv, s-a constatat că nu trebuia să plătim”, a mai precizat primarul Ploieștiului.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor