logo
RNTV Live

Primăriile prahovene, în vizorul Curţii de Conturi. Prejudicii colosale/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Primăriile prahovene, în vizorul Curţii de Conturi. Prejudicii colosale

Apar neconformităţi în ceea ce priveşte gestionarea fondurilor publice, atât la nivelul veniturilor încasate de autorităţile locale, cât şi al cheltuirii banilor. Acestea au fost scoase la iveală de către rapoartele Curţii de Conturi.

Primăriile prahovene, în vizorul Curţii de Conturi. Prejudicii colosale

Va rog img din instituții, dosare, functionari

Suma totală a prejudiciilor constatate în cursul anului 2021, potrivit ziarulprahova.ro depăşeşte 22 milioane de lei. Putin peste 14 milioane de lei din sumă sunt numai la unitatea administrativ-­teritorială Ploiești.

Conform raportului întocmit de Camera de Conturi Prahova, în anul 2020, veniturile din impozite, taxe, contribuţii, alte vărsăminte şi alte venituri realizate de unităţile administrativ – teritoriale au deținut o pondere de doar puțin peste 19% din totalul veniturilor încasate, comparativ cu nivelul celorlalte surse de finanţare care reprezintă 80,6%. Cu toate acestea, mai arată sursa citată, încasările totale ale anului 2020 au fost mai mari faţă de cele din anul 2019.

Din totalul de 105 unităţi administrativ-teritoriale, în anul 2021 Camera de Conturi Prahova a cuprins în Programul de activitate aprobat un număr de 39 entităţi ai căror conducători au calitatea de ordonatori principali de credite, gradul de acoperire fiind de 37,1%.

În toate acţiunile de audit au fost constatate abateri de la legalitate, unele producătoare de prejudicii, precum şi cazuri de nerespectare a principiilor de economicitate, eficienţă şi eficacitate în utilizarea fondurilor publice şi în administrarea patrimoniului public şi privat al statului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor