logo
RNTV Live

Primăria Ploiești refuză să plătească facturile emise de către S.C. Termoficare Prahova. Vezi care este motivul

primaria ploiesti
Mihai Constantinescu

Primăria Ploiești refuză să plătească facturile emise de către S.C. Termoficare Prahova. Vezi care este motivul.

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Primăriei Ploiești au explicat motivul pentru care facturile la apa caldă către S.C Termoficare Prahova nu vor fi achitate.

Redăm integral comunicatul

“Viceprimarul Anca Adina Popa a verificat facturile înregistrate în evidența contabilă a Primăriei Municipiului Ploiești pentru serviciul local de termoficare.

Astfel, în ceea ce privește situația subvenției la energia termică livrată populației s-a constatat că pentru suma datorată la acest capitol fostului operator al serviciului de termoficare, care este în cuantum total de 114 097 866, 28 lei, există prevedere bugetară, pentru anul în curs, în valoare de 44 796 532,47 lei.

În altă ordine de idei, facturile pentru subvenția la energia termică livrată populației, emise de noul operator, S.C. Termoficare Prahova S.A., sunt în evidența Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Termo Prahova și au o valoare de 6 637 787,05 lei.

Având în vedere că, până în prezent, facturile menționate nu au fost confirmate și avizate în privința consumului realizat, de către (A.D.I.) Termo Prahova, conform atribuțiilor ce îi revin acestei structuri locale, Primăria Municipiului Ploiești nu poate dispune plata acestora.

În acest condiții, luând în considerare și legislația de specialitate în vigoare, viceprimarul Anca Adina Popa a declarat că nu va acorda “bun de plată” pentru facturile respective, emise de către operatorul S.C. Termoficare Prahova S.A“, este concluzia.

Vă reamintim că în Ploiești nu mai curge la robinet apă caldă din data de 1 august 2022.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor