logo
RNTV Live

Primar Bărcăneşti despre inundaţii: “Am făcut tot ceea ce mi-a stat în putinţă legal, pentru a rezolva problema inundaţiilor”

PRIMĂRIA COMUNEI BĂRCĂNEŞTI
Mihai Constantinescu

Inundaţii Bărcăneşti

Primar Bărcăneşti despre inundaţii: “Am făcut tot ceea ce mi-a stat în putinţă legal, pentru a rezolva problema inundaţiilor”.

Ploile torenţile din ultima perioadă au făcut probleme în mai multe localităţi din România. La fel s-a întâmplat şi în comuna Bărcăneşti. Precipitațiile abundente cantitativ au produs o adevărată viitură. Nu pe vreun curs de apă, ci chiar pe câmp. Oamenii şi-au vărsat supărarea pe autorităţile locale. O parte dintre sinistrați chiar s-au strâns atunci în fața primăriei și au cerut explicații.

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/video-inundatii-cu-scandal-la-barcanesti-250-de-gospodarii-afectate-ce-spun-autoritatile-si-sinistratii/

Ce se întâmplă la Bărcăneşti

Într-o postare pe Facebook, primarul a explicat situaţia.

” Vreau să vă informez că în momentele de cumpănă prin care a trecut comuna noastră nu am fost fugit sau în vizita la fiica mea ci am participat la cel mai important eveniment din viaţa mea de părinte şi care era programat de foarte mult timp , absolvirea Universităţii Manchester cu onoruri first class a fiicei mele .
Cu toate acestea am fost nonstop în legătura cu aparatul de specialitate din primărie şi cu forurile superioare”, a explicat primarul  Lupu Valeriu pe Facebook.

Edilului primeşte ajutor din apartea autorităţilor pentru a rezolva problema inundaţiilor din Bărcăneşti.

“În altă ordine de idei vreau să vă spun că toată această catastrofă s-a produs din cauza apelor pluviale venite de pe centura Ploieşti .
Am făcut tot ceea ce mi-a stat în putinţă legal, pentru a rezolva problema inundaţiilor ,numai că totul se rezuma la studii ,proiecte si avize care dureaza foarte mult . Banii pentru schimbarea tubulaturii de la benzinaria Lukoil sunt prinşi în buget ,dar procedurile ne îngreunează activitatea .
M-am lasat umilit ,jignit ,dar vreau să vă transmit ca nimic din tot ce s-a spus nu este adevarat . Vreau sa intreb consilierii Mădălina Fatu, Velici Ion, Chistruga Ştefan ce au făcut pentru aceasta comuna în 2 ani de mandat, în afara de a-mi face sute de reclamaţii încă din prima zi ,de a-mi aduce injurii şi de a se opune cu vehementa tuturor proiectelor mele .
Domnilor ,cuvântul sabotaj cred că vă este foarte cunoscut. Am fost făcut incompetent din cauza nerealizării canalului colector de la Tătărani . Dar, domnilor consilieri ,de ce nu spuneţi adevărul ? Că m-aţi ameninţat cu închisoarea dacă fac acest canal pe situaţii de urgenţă decât cu avizul forurilor superioare ? De ce nu spuneţi realitatea în legătură cu avizul negativ dat de CFR BUCUREŞTI, unde am fost personal? De ce nu spuneţi că am făcut tot ceea ce a fost omeneşte posibil să aduc pe linia de plutire această comună? De ce nu spuneţi că am folostit banii destinaţi canalului colector pentru a nu-i pierde, la construirea reţelei de apa de la Ghighiu şi cu costuri la jumatate din cât era prevăzut ? Dar probabil nu aveti de unde să ştiţi prin ce am trecut în ultimii 2 ani, deoarece eraţi prea preocupaţi să-mi faceţi mie rău, a mai adăugat Lupu Valeriu..

În timp ce primarul face eforturi pentru rezolvarea problemelor, consilierii îl atacă. Acesta nu a fost sprijinit pentru demararea proiectelor de mare importanţă pentru localitate.

“Comuna nu se numeşte Lupu Valeriu ci comuna Bărcăneşti şi sunteţi datori împreună cu mine să o scoatem la lumină. Eu pot oricând pleca din această funcţie,dar pot pleca curat … Aţi ştiut să ridicaţi mâna numai la măriri de indemnizaţii şi salarii . În schimb, v-aţi opus absolut tuturor proiectelor iniţiate de mine. Eu cel puţin pot fi mândru ca aproape toata indemnizaţia am cheltuit-o în folosul comunei .
Deci în încheiere, vreau să transmit mulţumirile mele doamnei Prefect Madalina Lupea ,Consiliului Judetean PH ,dnei deputat Paraschiv ,dnului director CNAIR PH Ciobanu,care m-au sprijinit în a demara lucrarea de la Lukoil în sistem de urgenţă . Aceasta lucrare se va efectua după eliberarea certificatului de urbanism şi a avizelor necesare, de care mă voi ocupa personal .
Ţin să mulţumesc tuturor salariatilor primăriei Bărcăneşti şi viceprimarului care au stat în permanenţă alături de dvs .
În cel mai scurt timp vom demara lucrările la subtraversare.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor