logo
RNTV Live

Angajaţi și parteneri ai unor rafinării din Ploieşti, trimişi în judecată. Ecologiare pe hârtie/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Angajaţi și parteneri ai unor rafinării din Ploieşti, trimişi în judecată. Ecologiare pe hârtie

Angajaţi și parteneri ai unor rafinării din Ploiesti au fost trimiși în judecată de către procurorii DIICOT. Aceștia sunt acuzaţi de înşelăciune şi fals. Dosarul vizează procedurile de ecologizare ale unei rafinării care s-au făcut doar pe hârtie. În realitate, lucrurile au stat cu totul altfel.

Angajaţi și parteneri ai unor rafinării din Ploieşti, trimişi în judecată. Ecologiare pe hârtie

În dosar sunt vizate cinci persoane, angajați și parteneri ai unor rafinarii din Ploiești. Practic ecologizarea mai multor bataluri ce aparțineau uneia dintre rafinăriile vizate în dosar s-ar fi făcut pe hârtie, nu și în realitate. Pentru a putea orchestra acest plan au constituit un grup infracțional organizat, prin intermediul căruia a fost inselat statul român. S-au depus, așadar, mai multe declarații false la Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova.

În documente, inculpații specificau cîă la data emiterii documentelor s-ar fi extras gudron acid din batal și din solul contaminat, acțiune ce în fapt fusese  intreprinsa încă din anul 2009.

Au acționat pe două paliere. Pe unul s-au întocmit documente prin care sa se arate necesitatea ecologizarii batalului, acțiune în fals, care nu trebuia îndeplinită. 

Peste 10 milioane de lei au primit pentru eliminarea rezidurilor, în urma semnării contractelor, deși existenta deseului in locație a fost doar simulata.  Al doilea palier a vizat masluirea documentelor prin care rafinăria  obținea procesul de predare-primire a amplasamentului ecologizat, deși nu mai avea nevoie de astfel de tratament. Au fost emise patru facturi de către prestator, care indicau existenta a peste 900 de transpoarte a gudronului acid, dar și a unor tichete false de cântar.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor