logo
RNTV Live

Prima stemă din istoria unei localități prahovene, aprobată de Guvern

primarie-1
Ștefan Petre

Guvernul României a aprobat prima stemă oficială din istoria localității prahovene Ariceștii Rahtivani. Anunțul triumfal a fost făcut de primarul Gheorghe Orbu, pe pagina sa de Facebook.

Dragi ariceşteni din toate satele,


După mai multe încercări ale administraţiilor locale anterioare si dupa un parcurs anevoios, Guvernul României a aprobat blazonul reprezentativ al localităţii noastre.


Astfel, după mai multe consultări intre conducerea actualei administraţii si consilierii locali, consideram ca am reuşit sa înscriem pe cea dintâi stema oficiala din istoria comunei elemente reprezentative.


DESCRIEREA ŞI SEMNIFICAŢIILE elementelor însumate ale stemei comunei Ariceştii Rahtivani:

  • Descrierea stemei


Stema comunei Ariceştii Rahtivani se compune dintr-un scut triunghiular, cu marginile rotunjite, tăiat şi despicat în partea superioară.

  • În partea superioară, dreapta, în câmp albastru (azur), se află cinci spice de grâu de aur.
  • În partea superioară stângă, în câmp de aur, se află o sondă neagră.
  • În vârful scutului, în câmp roşu, se află un vultur bicefal de argint.
  • Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.


Semnificaţiile elementelor însumate

  • Spicele de grâu reprezintă ocupaţia specifică zonei, agricultura, iar numărul lor indică numărul satelor componente ale comunei.
  • Sonda arată că localitatea a avut o exploatare puternică a petrolului din 1921 şi până în prezent, aici fiind una dintre cele mai mari schele petroliere, funcţională şi în prezent.
  • Vulturul bicefal semnifică blazonul familiei Cantacuzino, al cărei destin este strâns legat de localitate.
  • Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.

Mulţumesc tuturor și în special funcţionarilor Primăriei, care prin dăruirea si efortul susţinut pe parcursul anevoios al elaborării documentaţiilor si obţinerii tuturor aprobărilor a făcut posibilă înscrierea oficială a primei steme din istoria comunei noastre.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor