logo
RNTV Live

”Preveniți ghinionul”! ISU își deschide astăzi porțile pentru cei care vor să afle mai multe despre meseria de pompier

marti 13
Oana Stoica

Dacă e marți, dar mai ales 13, este ”Ziua informării Preventive”. Vorbim despre ultima inițiativă a Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

IGSU anunță că marţi, pe 13 iunie, sediile subunităţilor de intervenţie îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier, vizualizând şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.

În Prahova, ISU se bazează și pe serviciile voluntare pentru situații de urgență din localitățile Blejoi și Breaza. De asemenea, miercuri, pe 14 iunie 2017, începând cu orele 09:00, în foaierul Sălii Europa, va avea loc o expoziţie de machete pe tipuri de risc generatoare de situaţii de urgenţă, unde şi-au anunţat participarea 110 preșcolari de la 11 grădinițe cu din judeţul Prahova.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor