logo
RNTV Live

Prețul de producție al Gigacaloriei a ajuns la 650 lei. Primarul Volosevici: Vom subvenționa

Andrei Volosevici
Dumitrescu Vlad

Reprezentanții Consiliului Local Ploiești au fost invitați de primarul Andrei Volosevici, pentru a purta noi discuții pe tema termoficării. Invitația edilului vine în contextul în care prețul avizat de ANRE pentru gigacalorie este de 650 de lei. Cu toate acestea primarul Andrei Volosevici a dat asigurări că populația va plăti, în continuare, 220 de lei/Gcal, municipalitatea continuând să subvenționeze agentul termic.


Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploiești, a lansat o invitație reprezentanților Consiliului Local Ploiești pentru a participa la o ședință informală în care să fie purtate discuție pe tema tarifului  Gigacaloriei. Edilul a explicat că au apărut o serie de noutăți în domeniu, noul preț avizat de ANRE pentru gigacalorie fiind de 650 de lei. Cu toate acestea, primarul a ținut să puncteze că municipalitatea va acorda subvenție pentru plata agentului termic, iar ploieștenii vor plăti în acest sezon prețul de 220 de lei/Gigacalorie.
Discuția pe tema termoficării din Ploiești a fost programată de primarul Andrei Volosevici  vineri, 17 decembrie, la ora 12.00.

Primarul Volosevici: Populația va plăti 220 de lei/Gcal


„Ca să fie clar pentru toți ploieștenii. Atâta vreme cât putem să susținem subvenționat prețul pentru populație vom face lucrul ăsta. Așteptăm să vedem care este decizia. Probabil că va fi o Ordonanță în sensul ăsta. Informația mea este că va fi și pentru sezonul de iarnă 2022 – 2023. În acest context și propunerea bugetară va fi de maniera să susținem subvenția.

Dar o să vă rog să luați act de faptul că real și avizat de ANRE, în momentul acesta, prețul de producție s-a dus de la vreo 440 de lei la vreo 650 de lei. Va fi o discuție în sensul ăsta. Cu toții știm că s-a mărit foarte mult combustibilul și tot ce înseamnă lucrul ăsta.

Pe lângă faptul că s-a mărit, există și o problemă în a achiziționa. Dar clar și răspicat nu avem o problemă în acest sezon. Clar și răspicat plătim 220 de lei. Populația plătește 220 de lei și clar și răspicat, atâta vreme cât conduc această administrație și sunt convins, și evident, cu asentimentul domnilor consilieri locali, vom acorda subvenție pentru că a te încălzi în casă nu e un moft, ci o chestiune de confort logic și simplu într-un oraș european”, a precizat Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploiești.

 Totodată, primarul Volosevici a dat asigurări că actualul operator de termoficare din Ploiești are la dispoziție stocuri suficiente de carburant, astfel încât să nu fie întâmpinate sincope în ceea ce privește furnizarea agentului termic.

”În acest moment, Ploieștiul nu va avea problema pe care o are Bucureștiul sau alte orașe vizavi de încălzire. Furnizarea de agent termic, mulțumită activităților pe care le-am desfășurat și noi, pentru că trebuie să spunem că și Guvernul ne-a ajutat, 33 de milioane lei nu reprezintă o sumă foarte mică. De altfel și cei de la Veolia Energie au avut grijă pentru a asigura activitatea, vom trece iarna cu bine. Bineînțeles, cu o altă implicație financiare, dar cu bine”, a conchis primarul Andrei Volosevici.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor