logo
RNTV Live

30 de mii de ploieşteni, afectaţi de avaria de la conducta de apă. Vezi ce lămuriri aduce primarul

apa robinet murdara
Mihai Constantinescu

Este sau nu apa potabilă în Ploieşti. Vezi ce lămuriri aduce primarul

30 de mii de ploieşteni, afectaţi de avaria de la conducta de apă

Astăzi, primarul Adrian Dobre a susţinut o conferinţă de presă despre situația apei furnizate către populație, în municipiul Ploiești. Până nu ies analizele microbiologice interdicţia de a nu se consuma apa se menţine, mai ales că în zonele vizate sunt şi multe instituţii de învăţământ.

La 48 de ore de la producerea avariei la conducta de apă nu se ştie locul unde aceasta s-a produs sau dacă apa este contaminată sau nu.

30 de mii de ploieşteni sunt  afectaţi.

Conducta unde s-a produs avaria este încă în garanţie.

Apa Nova a pus la dispoziţie apă potabilă îmbuteliată tuturor copiilor din unităţile de învăţămând vizate de avarie.. Inspectoratul Şcolar a fost anunţat despre această situaţie şi toate sursele de apă potabilă pentru elevi au fost închise.

Mâine după-amiază , la ora 15 00 se va cunoaşte situaţia exactă, dacă este sau nu potabilă.

Mai multe cisterne cu apă au fost puse la dispoziţia cetăţenilor.

Vă reamintim că reprezentanţii Primăriei Municipiului Ploiesti împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Prahova monitorizează calitatea apei furnizată populatiei municipiului Ploiesti în urma avariei produsă la conducta de apă în  data de 9 februarie 2019.

Primele sesizări despre calitatea apei au fost făcute de cetăţeni sâmbătă,  în jurul orei 9.00.

Au fost afectate următoarele zone din Ploieşti: Cartier Nord, Cartier Republicii, străzile Gheorge Doja şi Splaiului, zona dintre străzile Zidari şi Deltei.
Rezultatele analizelor apei prelevate  vor fi anunțate marți, 12 februarie.
Până atunci, din cauza impurităților rămase în rețeaua din zonele contaminate, Direcția de Sănătate Publică recomandă respectarea interdicției de consum.
Primarul a  fost solicitat astăzi să fie verificat contractul cu Apa Nova şi să se vadă ce sancţiuni sunt prevăzute în astfel de cazuri
romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor