logo
RNTV Live

Președintele României, Klaus Iohannis, merge în Azerbaidjan

5741D5C6-B9AC-4B5B-A4E0-D3642C007643
Tudor Teodora

România vrea să importe gaze de la Baku, dar niciun contract nu a fost încheiat. 

Președintele Klaus Iohannis face o vizită oficială în Azerbaidjan în perioada 2-3 februarie 2023, la invitația președintelui Ilham Aliyev. În timpul vizitei, Iohannis și Aliyev vor deschide Reuniunea ministerială a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze.

Vizita are ca scop încercarea de a asigura din Azerbaidjan cantitățile necesare de gaze pentru a înlocui importurile din Rusia, la costuri avantajoase. Discuțiile datează de peste un an, dar între România și Azerbaidjan nu a fost încheiat nici un contract.

Cei doi președinți vor aborda, de asemenea, probleme referitoare la dezvoltarea cooperării bilaterale în domenii precum energie, transporturi, comerț, investiții, digitalizare, agricultură, educație și cultură, potrivit comunicatului citat.

Aceștia vor evalua și stadiul implementării proiectelor de interconectare regională precum cablul submarin de transport pentru energie electrică.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: Președintele Iohannis merge în Azerbaidjan. România vrea să importe gaze de la Baku, dar nu a încheiat încă nici un contract

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor