Premieră într-o comună din Prahova. Este prima din judeţ care pune în aplicare aşa ceva

cautam-reporteri-republikanews

Bărcăneştiul, prima comună din Prahova care închiriază paşunile

Premieră într-o comună din Prahova. Este prima din judeţ care pune în aplicare aşa ceva.

În acest moment, aproximativ 40 de crescători de animale au încheiate contracte de închirierea pentru paşunile comunei. Suprafaţa totală de pajişte aflată în proprietatea comunei Bărcăneşti este de 127,57 hectare. Cei care au vrut sau care vor dori un contract de închiriere trebuie să achite 158,40 lei/an/hectar. Durata contractului de închiriere este de 7 ani. Se poate prelungi, dacă se doreşte, cu încă trei ani. Pentru a se încheia un contract, crescătorii de animale trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Printre acestea se numără şi  prezentarea unei adeverinţe de la medicul veterinar, certificat fiscal că nu au datorii la impozite şi taxe, adeverinţă care să ateste că animalele au fost înscrise la Registrul Agricol.

Închirierea de pajişti se realizează prin  atribuire directă crescătorilor de animale, conform prevederilor noii legislaţii , mai precis prin Legea nr. 44/2018 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente și pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.

Pajiştile au fost formate prin punerea în comun a pământurilor de către înaintaşii noştri. Acum, prin acest act, în opinia mea facem o reparaţie dându-le înapoi, chiar şi cu chirie, locuitorilor comunei, de fapt urmaşi ai celor cărora le-au aparţinut iniţial terenurile, ca să le folosească pentru păşunat. Am creat şanse egale pentru toţi locuitorii comunei şi este foarte bine că avem un număr mare de crescători care au accesat această facilitate pe care le-o oferă administraţia locală”, a declarat primarul comunei Bărcăneşti, Valeriu Lupu.

sursa gazetaph.ro

lafesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here